anmeldelse-testEvercadeMega Drive/GenesisSega

Anmeldelse: Winter Challenge (Sega Mega Drive, 1992)

Vintersportspillet Winter Challenge baserer seg tydelig på vinter-OL, selv om det på ingen måte er noe offisielt OL-spill. Winter Challenge kom opprinnelig ut til MS-DOS PCer i 1991 (finnes på GOG) og året etter i 1992 på Sega Mega Drive. Spillet sinnes også på Piko Interactive Collection 2 til Evercade som er Mega Drive utgaven og den versjonen jeg har spilt her.

Winter Challenge (Mega Drive, 1992)

Jeg synes Winter Challenge er et greit vintersportspill med hele åtte forskjellige grener:

  • Downhill
  • Luge
  • Cross Country
  • Bobsled
  • Speed Skating
  • Giant Slalom
  • Biathlon
  • Ski Jump

Det er egentlig ganske forskjellige grener, noe som er bra. Så du vil nok finne en favoritt eller to. Selv liker jeg skiskyting og utfor/storslalåm.

Som i så mange sportsspill av denne typen, kan du øve i hver enkelt gren, så mange ganger du vil. Hopp er nok den grenen jeg har måtte over mest på, men teknikken kommer etter hvert.

Når du føler at du mesterer de forskjellige grenene sånn nogenlunde, er det bare å sette i gang med turneringen som det kalles her siden dette ikke er noe offisielt OL-spill. Når turneringa startet, kan grenene spilles i den rekkefølgen du selv ønsker. Opptil 10 spillere kan være med i en turnering. Flagget til landes vinner blir stående igjen på grenen.

Grafikken i spillet er veldig flott. Dessverre er bildefreksvensen heller dårlig fordi alt skjer i 3D. Jeg har vært litt usikker, men tror faktisk bildet hvor aktiviteten foregår faktisk er ekte polygoner. Har du spilt Summer Challenge som er bygd opp rundt samme lest, lider av samme problem.

Lydmessig er det vel heller skralt med litt lydeffekter her og der bare.

Men hvis du klarer å se bort fra lav bildefrekvens og spiller dette sammen med venner eller familie, så kan du faktisk ha det ganske gøy.

Winter Challenge (Mega Drive, 1992)

Winter Challenge (Mega Drive, 1992)

Winter Challenge (Mega Drive, 1992)
Skiskyting er en av mine favoritt grener.
Winter Challenge (Mega Drive, 1992)
De åtte forskjellie grenene du kan spille i Winter Challenge.
Winter Challenge (Mega Drive, 1992)
Winter Challenge slik spillet ser ut på Evercade som faktisk er Mega Drive versjonen.

Winter Challenge (Mega Drive, 1992)

Legg igjen kommentar