anmeldelse-testAtariAtari 2600Atari 7800Evercade

Anmeldelse: Evercade 1 – Atari Collection 1 (Evercade)

Evercade 1 - Atari Collection 1

Ved laseringa av Evercade var det 10 spillsamlinger tilgjengelig. Den første samlinga jeg tar en titt på er Atari Collection 1 som er den første spillkassetten. Siden dette er en samling med hele 20 spill, blir det bare en kort omtale av spillene og hva jeg synes totalt sett om denne samlingen. Ikke alle spillene er spilt like mye, så det blir gjerne et slags første inntrykk her.

Atari Collection 1 inneholder spill til Atari 2600 (16) og Atari 7800 (4). Atari 2600 kom så tidlig som i 1977, mens Atari 7800 kom i 1984 og var bakoverkompatibel med 2600.

Denne samlingen er nok enten eller for ganske mange. De som vil like Atari Collection 1, er nok de av oss som spilte flere av spillene på 80-tallet. For de yngre av dere, vil nok disse spillene fremstå som veldig blokkete og kanskje litt rare.

Jeg opplevde selv noen av spillene i denne samlingen som lite intuitive og som jeg ikke skjønte stort av. Så var det andre som jeg synes var artige å spille, som f.eks. Video Pinball og Gravatar. Dette er kanskje en samling mange kan drøye litt med å kjøpe, men som absolutt er verdt å ha. både for spillene og sett ut i fra et videospillhistorisk perspektiv.

Centipede (Atari 2600, 1982)

Skjermen er fyllt opp av sopp, noe som kan være litt vanskelig å se i 2600 versjonen, men som er tydelig i arkade versjonen. Fra toppen av skjermen kommer en centipide som beveger seg mot høyre. Treffer den en sopp, snur den retning og fortsetter nedover. Du som spiller er nederst på skjermen og har som oppgave å skyte centipiden.

Evercade 1 - Atari Collection - Centipedeon 1:

Ninja Golf (Atari 7800, 1990)

Golf kan jo vare vanskelig i seg selv om man ikke får andre utfordringer. Men i dette spillet slår man et slag og må kjempe mot ninjaer og frosker fram til der golfballen landet. Så skal man slå et nytt slag før man på nytt må kjempe mot ninjaer på vei til golfballen. Selv på greenen får man ikke være i fred.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Ninja Golf

Video Pinball (Atari 2600, 1980)

Grafikken er veldig blokkete og hele pinball brettet er på en skjerm. Det som overrasker litt, er hvor god fysikken i kula er. Den beveger seg og spretter veldig naturlig, både når den får fart og når hastigheten avtar.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Video Pinball

Aquaventure (Atari 2600, 2005)

Dette spillet var faktisk en Atari prototype fra 1983 som ikke blei gitt før i 2005. I dette spillet driver du å dykker og skal harpunere fisk. Det skal til og med finnes en skatt på bunnen.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Aquaventure

Canyon Bomber (Atari 2600, 1978)

Dette er et snålt spill. Her skal du bombe steiner i et gjuv. Flyet flyr helt av seg selv og det eneste du skal og kan gjøre, er å trykke på knappen for å slippe en bombe. Du kan lett hoppe over dette spillet.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Canyon Bomber

Crystal Castles (Atari 2600, 1984)

De isometriske brettene er fylt opp med prikker som Bentley Bear skal samle inn for å komme videre til neste brett. Brettene er som labyrinter og det er selvsagt noen som prøver å hindre deg i å klare dette.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Crystal Castles

Alien Brigade (Atari 7800, 1990)

Her skal du skyte på det som dukker opp på skjermen, alt fra soldater til tanks og helikoptre. Det dukker også opp gisler, men disse skal du nok ikke skyte på. Skjermen beveger seg fra høyre til venstre og tilbake igjen. Grafikken er ganske detaljert. Stor forskjell mellom Atari 2600 og 7800 spill som dette er.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Alien Brigade

Asteroids (Atari 2600, 1981)

Denne versjonen er ganske tro mot arkade versjonen. Den store forskjellen er nok at asteroidene i denne versjonen er i farger.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Asteroids

Desert Falcon (Atari 2600, 1987)

Du er i Egypt og på jakt etter en gammel skatt. På veien ditt må du passe hindringer, men kan også samle sammen hyrioglyfer som er til hjelp for deg.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Desert Falcon

Double Dunk (Atari 2600, 1989)

Jeg hadde problemer med styringa på dette spillet, eller så skjønte jeg det bare ikke. Uansett så er dette et basketspill der det er to mot to.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Double Dunk

Food Fight (Atari 7800, 1983)

Du starter på høyre side av skjermen og målet er å spise en is som befinner seg på den andre siden. Høres greit ut, ikke sant? Ikke helt. På veien dit møter du flere kokker som prøver å ta deg. Heldigvis er det både mat og tallerkner veien som du kan bruke for å kaste på kokkene.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Food Fight

Gravitar (Atari 2600, 1983)

Her er det et lite univers med forskjellige planeter. På hver planet er det litt forskjellige fiender du må knerte. Det kan ta litt tid å få kontroll på romskipet ditt, men blir veldig artig når du får det til.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Gravitar

Missile Command (Atari 2600, 1981)

Et klassisk arkadespill som jeg synes å huske ha spilt en utgave av på Amiga i sin tid. Dette er en bra versjon som fungerer godt på Atari 2600.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Missile Command

Motor Psycho (Atari 7800, 1990)

Her går det rasktt unna. Svingene kommer fort og kan føles krappe. Motorsykkelen har kun gass og ingen bremse, men det kan justeres noe med høy- og lavgir. Det er fire forskjellige baner å velge mellom. Grafikken er ganske bra.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Motor Psycho

Night Driver (Atari 2600, 1980)

Et enkelt bilspill som er vanskelig. Kjøringa foregår på natta og jeg synes det går alt for fort.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Night Driver

Steeplechase (Atari 2600, 1980)

Dette er et hesteløpspill, og et svært enkelt sådan. Det eneste du kan gjøre er å hoppe, og du må time hopp over hinderne. Til tross for sitt enkle utrykk er dette ganske fascinerende og gøy spill.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Steeplechase

Swordquest Earthworld (Atari 2600, 1982)

For min del var det ikke intuitivt hva jeg skulle gjøre, så her skjønte jeg ikke så mye. Men i følge manualen må du gjøre små oppgaver for å komme videre.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Swordquest Earthworld

Tempest (Atari 2600, 2005)

Dette er originaltt et arkade spill. Her flyr du i en slags tunnel og det kommer fiender mot deg som du må skyte. Tempest på Atari 2600 var en protype som ikke blei utgitt, da spillet blei utviklet i 1984.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Tempest

Adventure (Atari 2600, 1979)

Dette regnes ofte som et klassisk eventyrspill. Du skal finne en gjenstand som er gjemt i kongeriket du befinner deg i. Men for å komme dit må du blant annet gå gjennom labyrinter og løse oppgaver.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Adventure

Yars’ Return (Atari 2600, 2005)

Dette skal være et skytespill, men jeg skjønte nok sikkert ikke helt greia.

Evercade 1 - Atari Collection 1 - Yars' Return

Atari Collection

Legg igjen kommentar