anmeldelse-testEvercadekonsoll

Test av Evercade

Evercade

De siste årene har det kommet flere minikonsoller som for eksempel fra Nintendo, Sega og Commodore. På disse er det et gitt antall spill som er innebygd. Men Blaze Entertainment har gått for en annen variant med Evercade. De har valgt å gå for spillkassetter. Dette er nok midt i blinken for folk som er samlere. De har også valgt å gi ut spillkassetter basert på utgivere. Så det kommer for eksempel samlinger fra Namco, Atari og Tecmo. Typisk ligger antall spill på en kassett fra 6 til ca. 20. Alle spillene er lisensierte. Det var vel også dette som til slutt gjorde at jeg valgte å kjøpe konsollen.

Evercade skulle egentlig først lansere senhøstes 2019, men det blei utsatt til mars 2020 for å gjøre konsollen bedre. Men i mars dukket som kjent covid-19 opp, og koronanen gjorde at konsollene ikke ville være på plass til den planlagte lanseringa. Dermed blei 22. mai 2020 den offisielle lanseringsdagen for Evercade.

Jeg fulgte spent med på da Blaze Entertainment annonserte at de ville gi ut en ny håndholt konsoll. Det er ikke ofte det kommer en ny konsoll med spillkassetter. Evercade har på en måte funnet si egen greie. Spillene emuleres og maskinvaren i Evercade er kraftig nok til å takle de fleste gamle konsoller. Man kan også lagre fremdriften underveis.

Evercade er en stor konsoll og det gjør at den i alle fall for min del sitter veldig fint i hånda mi. Vekta er akkurat passe og knappene sitter greit plassert og er lette å komme til. På venstre side av skjermen finner du D-paden og en Meny-knapp. På høyre side finnes A, B, X, Y, Select og Start. Bokstavknappene er gjennomsiktige og bokstavene er på bunnen. Personlig hadde jeg foretrukket om bokstavene var oppe på knappen.

På oversiden av konsollen har du skulderknappen L og R, og på/av-knappen. Du finner også en mini-HDMI utgang for å koble Evercade til TV. På nedsiden av konsollen finner du +/- for volume, 3.5mm utgang for lyd og en micros-USB kontakt for lading og oppdatering av programvaren.

Skjermen er på 4.3 tommer og føles ganske stor. Den har en oppløsning på 480×272, noe som kanskje ikke virker så mye, men som skulle holde greit for de spillene konsollen kjører. Formatet er 16:9, noe som kanskje virker litt rart siden alle retrospill er lagd for 4:3. Fordelen er at Evecade da takler Atari Lynx spillene som er noe bredere enn 4:3 veldig greit. Med HDMI koblet til TV, oppskalleres bildet til 720p.

Det første jeg merket, da jeg skulle ta ut spillkassenene, var at det var nærmest umulig å få dem ut. Det kan virke som at dettte er ordnet med de nyeste spillene som var lettere å få ut.

Evercade er hvit og rød og etterlikner dermed fargene til Famicom. Det finnes også en sort utgave som var tilgjengelig i begrenset opplag ved forhåndsbestilling.

Programvaren (firmware) i Evercade er oppdatert flere ganger etter lansering, med både småfikser og nye funksjoner.

Evercade er kanskje ikke konsollen for alle, men de som liker å samle på spill, så kan nok det være for dem. Siden lanseringa våren 2020, har Blaze gjevnlig annonsert nye spillkassetter som hver koster £14.95. Det er hovedsakelig retrospill som er å finne på Evercade, men det er også kommet nyere indiespill. Dessuten er jo alle spillene lisensierte. For meg var Evercade og bra kjøp.

Evercade Meny
Menyen
D-pad og Meny-knappen på venstre side av skjermen…
…og på høyre side av skjermen finner du X, Y, A, B, Select og Start.
Evercade er en konsolle som er grei å ha med seg på tur.

 

Legg igjen kommentar