anmeldelse-testEvercade

Anmeldelse: Evercade 2 – Namco Museum Collection 1 (Evercade)

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Namco Museum collection 1 er den andre spillkassetten til Evercade som kom ut. Den inneholder 11 spill og er en god blanding av kjente og ukjente spill. Blant de kjente finner du Pac-Man og Dig-Dug. Blant de mer ukjente, i alle fall for meg, er Mappy og Libble Rabble.

Dette er ingen stor anmeldelse av spillkassetten, siden det ville tatt alt for lang tid, men heller en liten oversikt og førsteinntrykket jeg har.

Jeg synes Evercade 2 – Namco Museum collection 1 har en fin balanse mellom de kjente og ukjente spillene. Det gjør at du kan kose deg med de gode gamle og kjente favorittene, samtidig som du kan oppdage nye spill som kanskje kan overraske.

Årstallet bak spilltittelen er for når den aktuelle versjonen kom ut og ikke nødvendigvis når originalspillet kom. Det er konsollversjonene av spillene som er med i denne samlinga og ikke de originale arkadespillene.

Pac-Man (1984)

Du får kanskje ikke et mer klassisk arkadespill enn Pac-Man. Denne gule skapningen dukket opp i arkadehallene i 1980 og fylte 40 år i mai 2020. Naturlig har spillet dukket opp på stort sett det som var av konsoller og hjemmedatamaskiner. NES-versjonen av Pac-Man som er med i denne samlinga, er veldig tro mot det man fant i arkadehallen.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Metal Marines (1993)

Dette er et strategi spill hvor du ta godt vare på resursene dine og bygge opp din egen arme. Målet er å slå den onde Zorgeuf. Jeg må innrømme at jeg ikke har investert så mye tid i dette spillet, men vil nok tro jeg kunne likt det om jeg hadde brukt litt mer tid (Mange spill å komme igjennom på denne samlinga).

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Quad Challenge (1991)

I dette spillet kjører du en firehjuling på en sølete bane. Et greit nok spill, men kanskje litt kjedelig og lite grafikk. Kun bakgrunn og veien du kjører på. Spillet het Four Trax i arkade versjonen, men fikk navnet Quad Challenge, da det kom på Sega Genesis (Mega Drive) i USA.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Dig Dug (1985)

Dette kan vel kalles et klassisk arkade spill. Her befinner du deg under jorda sammen med diverse skapninger. Du tar fiende dine ved å grave ganger slik at steiner faller i hodet på dem eller ved hjelp av en sykkelpumpe.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Libble Rabble (1994)

Dette er et slags puslespill hvor du skal innkaplse fiender ved å støyre med både høyre og venstre hånd og avgrense et område med en slags tråd. Kan være litt vanskelig å koordinere i starten.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Mappy (1984)

Mappy er en politimus som du styrer gjennom et hus på jakt etter stjålets gods. Du hopper på en trampoline for å komme til de forskjellige etasjene og det er selvsagt katter der som gjør det vanskeligere for deg.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Galaxian (1984)

Jeg liker denne typen skytepill, der du styrer et romskip som skal skyte på utenomjordiske skapninger som beveger seg i et sett med mønster. Galaxian var Namco sitt svar på Taito sitt kanskje noe mer kjente Space Invaders. Et gøy spill som man kan holde på med.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Battle Cars (1993)

Et post-apokalyptisk bilspill hvor du blant annet kan skyte missiler på dine motstandere. Synes styringa kanskje var litt vanskelig, da det ikke skulle så mye til på stringa for at du fyker ut i kanten.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Xevious (1984)

Dette er ett skytespill hvor du skal skyte på ting som kommer mot deg. I tillegg kan du bombe baser og andre ting som befinner seg på bakken.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Star Luster (1985)

En slags romsimulator hvor du befinner deg inni en cockpit og skal skyte på fiendenes romskip.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

Mappy Kids (1989)

Et platformspill som for første gang kommer i engelsk oversettelse.

Evercade 02 - Namco Museum Collection 1

One thought on “Anmeldelse: Evercade 2 – Namco Museum Collection 1 (Evercade)

Legg igjen kommentar