anmeldelse-testAtariAtari 2600

Anmeldelse: E.T. the Extra-Terrestrial (Atari 2600, 1982)

Det kan sies mye om E.T. the Extra-Terrestrial på Atari 2600. Men en ting er sikkert og det er at den på sin måte har en viktig plass i TV-spillets historie.

Jeg har aldri eid en Atari 2600, men E.T. the Extra-Terrestrial er et spill jeg har spilt eller prøvd å spille med gjevne mellomrom. Spillet er ofte å finne i en Atari 2600 på forskjellige messer og ustillinger.

Det er kanskje ikke lett å skjønne hva man skal gjøre. Men man styrer altså E.T. og etter å ha virret fram og tilbake på noen skjermer, vil man oppdage små gjenstander som kan taes med. Dette er da deler til en telefon som E.T. kan bruke for å “phone home“. Men jeg har aldri kommet så langt at jeg kan ringe hjem.

Det er selvsagt noen som prøver å hindre E.T. i sitt lille oppdrag og rett som det er blir du dyttet ned i et hull. Og har du først kommet ned her, er det nærmest umulig å komme opp igjen. Når det skjer, prøver jeg desperat å trykke og bevege meg fram og tilbake, og plutselig er jeg oppe igjen. Uten at jeg egentlig husker hva jeg gjorde for å komme dit.

Grafikken i spillet er svært enkel, men det var stort sett de fleste Atari 2600 spillene.

Filmen E.T. var stor, da den kom sånn ved sommertider i 1982 og forhåpningene var nok veldig store for spillet også. Howard Scott Warshaw fikk under seks uker på seg til å lage E.T. the Extra-Terrestrial. Noe som var svært kort tid, selv på tidlig 80-tall å være. Spillet solgte faktisk veldig bra før jul i USA, men ikke så mye som de kanskje hadde sett for seg. For det var nemlig lagd et stort antall spillkassetter. Og selv om det solgte 2.6 millioner eksemplarer, så ble visst kanskje så mange som 4 millioner spill sendt tilbake til Atari.

Med dette store antallet og dårlig omtale, regnes E.T. the Extra-Terrestrial som en stor bidragyter til det amerikanske spillkrasjet som kom i 1983. Ryktet gikk om at disse spillene ble gravlagt i ørkenen i New Mexico. Det skulle senere vise seg at dette til en viss grad stemte. I 2014 ble det nemlig gavd fram ikke bare E.T. spill, men også en rekke andre Atari 2600 spill. Dette kan sees i dokumentaren Atari: Game Over fra 2014.

Så om ikke E.T. the Extra-Terrestrial er et godt spill, så har det i alle fall en flott og spennende historie bak seg.

E.T. the Extra-Terrestrial (Atari 2600, 1982)
E.T. the Extra-Terrestrial (Atari 2600, 1982)
E.T. the Extra-Terrestrial (Atari 2600, 1982)
Fra Retrospillmessen

E.T. the Extra-Terrestrial (Atari 2600, 1982)

Legg igjen kommentar