anmeldelse-testMega Drive/GenesisSega

Anmeldelse: Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Du får testet deg i sju forskjellige idrettsgrener i Summer Challenge på Mega Drive. Dette er et sportspill som er så opp til et OL-spill uten å være det. Det oppfører seg som et med både åpnings og avslutnings seremoni, men tar ikke olympiske leker i sin munn.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Idrettsgrene i Summer Challenge er ganske varierte og det er med grener her som man ikke ser i sportsspill så ofte. Du kan prøve deg på:

  • Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)Archery (bueskyting)
  • Equestrain (sprangriding)
  • Kayak (kajak)
  • Hurdles (400m hekk)
  • Pole vault (stavhopp)
  • High jump (høydehopp)
  • Javelin (spydkast)
  • Cycling (sykkel på bane)

Som i så mange andre idrettsspill, kan du velge å trene deg på de forskjellige grenene og når du føler deg trygg nok, kan du gjennomføre en turnering med 1 til hele 10 spillere. Det er helt klart en del grener her som trengs en del øvelse i for å kunne gjøre det greit.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)Du får mulighet til å skrive inn navnet ditt og velge et av 16 land. Norge er dessverre ikke et av landet, ei heller de andre nordiske er med. Det er også mulig å velge mellom en del ansikter.

Spillet har en passordfunksjon som gjør at man kan “lagre” et spill for å fortsette senere. Da er det viktig å notere ned riktig passord, for det består nemlig av hele 21 tegn.

Grafikken er ganske bra i spillet. Her tror jeg faktisk at de har prøvd seg på litt enkel bruk av polygoner. Det ser i alle fall sånn ut. Dette gjelder på for eksempel hinderet i sprangridning, elveløpet i kajak og list og madrass i høydehopp. Karakteren din er nok en sprite og bakgrunnen er ofte detaljert og fin (så godt det lar seg gjøre i alle fall). Det du vil legge merke til, er at aktiviteten bare skjer på ca 1/3 av skjermbildet. Grunnen er nok at det er det Mega Drive klarer når de bruker polygoner (om mine antakelser er riktig da).

Det som er bra med Summer Challenge, er utvalget av grener. Du får noen som vanligvis ikke er med i sportspill. Men samtidig så er spillet ganske brutalt. Der man gjerne skulle tro at man får noen straffe sekunder som i sprangridning eller få lov til å løpe videre om du skulle løpe rett på et hinder, er det faktisk over og ut. Det kan være litt demotiverende.

Summer Challenge kom på Sega Mega Drive i 1993, men finnes nå sist på Piko Collection 2 til Evercade.

Archery (bueskyting)

Bueskyting er en gren jeg liker godt. En av favorittene i Olympic Gold også. Her er det fire runder av tre kudd i hver. For å øke stressfaktoren litt, må du ta hensyn til vinden. I tillegg går det hele på tid.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Equestrain (sprangriding)

Det er ikke ofte man ser sprangridning i denne typen spill. Så denne grenen blir litt eksotisk. Her gjelder det å time hoppene riktig, slik at du kommer over hinderet. Men denne grenen er ganske brutal. Misser du eller river et hinder, er sjansen din over. Det kan være ganske demotiverende. Hadde vært mye bedre om du hadde fått noen straffesekunder slik at du faktisk hadde muligheten til å fullføre runden.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Kayak (kajak)

Kajak er også en gren som ikke er å se i spill så ofte. Her gjelder det å padle ned over et stryk og gjennom porten. I denne grenen kan du faktisk misse porter å få gjennomføre hele løypa så lenge du holder deg i kajaken. Skulle du være så uheldig å kantre, er det over og ut.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Hurdles (400m hekk)

Nok en gren hvor man må time hoppene sine. Også 400 meter hekk er en “brutal” gren. Skulle du være så uheldig, og det vil du nok, å løpe på en hekk, er det over og ut. Også her burde man få muligheten til å løpe løpet ut. Å velte et hinder gjør jo tross alt bare at du får dårligere tid. Selv om hekkeløp vanligvis er en gren hvor man løper mot andre, løper du faktsik mutters alene her.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Pole vault (stavhopp)

En klassisk øvelse i sommer-OL spill. Her er det flere ting som må koordineres for å få til et bra hopp. Først må man få opp en grei fart, så skal staven settes i bakken på riktig sted, så må den slippes på rett tidspunkt før man går over lista. Med litt øvelse, bør det nok gå greit etter hvert.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

High jump (høydehopp)

Gjennomføreles i høydehopp er nesten som i stavhopp. God fart og time hoppet for å komme over lista.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Javelin (spydkast)

Nok en gren hvor man må få grei løpefart før spydet kastes. Det er heldigvis veldig lett å få kastet spydet. Det som kan by på litt problemer er å få riktig vinkel på spydet. Det er veldig lett å få for bratt vinkel. Da går spydet bare veldig høyt, men ikke så langt. Men man får i det minste kastet. Får du en laveren vinkel, rundt 45 grader, vil spydet gå lenger.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Cycling (sykkel på bane)

Sykling er en ganske “snill” idrett. Her er det bare å tråkke på og så lenge du holder deg på sykkelen, kommer du greit inn til mål. Det er fire runder på banen. Dessverre er det ingenting om forteller deg hvor mange runder du har syklet.

Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Utvikler: MindSpan
Utgiver: Accolade
Utgitt: 1993
Kategori: Sport
Spillerer: 1-10
Platform: Sega Mega Drive

One thought on “Anmeldelse: Summer Challenge (Sega Mega Drive, 1993)

Legg igjen kommentar