anmeldelse-testMega Drive/GenesisSega

Anmeldelse: California Games (Sega Mega Drive, 1991)

California Games er et spill som bringer tilbake gode minner fra barndommen. Nå er det riktig nok Master System versjonen jeg har spilt aller mest, mens jeg kun har test ut Mega Drive utgaven litt de siste årene etter kjøp av konsollen.

California Games består av fem forskjellige idrettsgrenener; Half Pipe, Fot Bag, Surfing, Roller Skating og BMX. Ganske varierte grener som gjør at man må beherske forskjellige måter å spille på. Spillmekanismen fungerer veldig greit. For egen del er det nok noen aktiviteter som krever litt mer trening fra min side.

Mens de fleste utgavene av spillet er på 8-bits maskiner, er grafikken på Sega Mega Drive 16-bits, noe som i alle fall gir grafikken en rikere fargepalett. Men ellers minner den veldig om de andre utgavene. Musikken har også et rikere lydbilde.

Men… California Games på Sega Mega Drive er dessverre ikke på høyde med Master System utgaven. Jeg synes faktisk grafikken på Segas 8-biter er bedre. Mega Drive mangler også Freesbee, faktisk en av mine favoritter. Også sponsorene er borte fra 16-bits utgaven.

Isolert sett er California Games et fint spill. Men sammenliknet med andre utgaver, har den flere mangler og burde i utgangspunktet vært bedre en 8-bit versjonene. Master System versjonen er etter min mening mange hakk bedre enn på Mega Drive.

Halfpipe er vanskelig, usansett versjon man spiller. Det gjelder å time riktig for at triksene skal utføres og poengene innhentes.
Fot bag er kanskje ingen krevende gren. Det gjelder å variere triksene slik at poengsummen blir høyest mulig.
Det er morsomt å surfe. Man kan både trikse på vannet, ta en 360, eller gjøre hopp på bølgetoppene.
Det skal ikke være lett å stå på rulleskøyter langs strandkanten. Mange hindringer på veien som gjør det vanskelig. Samtidig sankes det jo poeng for hopp og sprett.
BMX-banen er full av små og store hopp samt noen tømmerstokker og dekk. Det gjelder å holde seg på hjul og gjøre flotte triks på hoppene. Uheldigvis er det mulig å skade seg ganske mye.

Legg igjen kommentar