anmeldelse-testMaster SystemSega

Anmeldelse: California Games (Sega Master System, 1989)

California Games (Sega Master System, 1989)

Sol, sommer og varme! Hva er vel bedre enn å ta en virtuel tur til California for å kunne holde på med ulike sommerlige aktiviteter.

California Games er en av mine favoritter fra Epyx. De har blant annet lagd Summer Games, Winter Games og Pitstop II.

Det er nok ikke de typisk norske idrettene du finner i California Games, men kanskje mer fritidakiviteter. Det er seks ulike grener: Half Pipe, Foot Bag, Surfing, Skating, BMX og Flying Disk.

Du har ulike muligheter for å spille. Du kan enten konkurrere i en, noen eller alle aktiviteter. Det er dessuten mulig å øve seg på de ulike grenene.

Det som er veldig gøy med spillet, er at opptil åtte spillere kan konkurrere sammen. Så det burde absolutt være store muligheter for et hyggelig selskap med venner eller familie.

Om du setter ny rekord i en av aktivitetene, kommer det en liten bonusrunde der det gjelder å matche tre like bilder. Om du klarer det, får du enden en sykkel, et surfebrett eller en ball som gjør at du kan få enda mer poeng i de respektive aktivitetene.

Grafikken er god og detaljert med flere små og artige detaljer. På flere av stedene, som for eksempel BMX og Flying Disk, får du også en god dypdefølelse med opp til seks lags parallax-skrolling. Vi snakker selvsagt så god dybdefølelse en 8-bit maskin kan gi deg.

Jeg liker musikken også. Den er variert og hver aktivitet har sin musikk. BMX-sangen vil nok klistre seg godt i hjernen. Tittelmelodien har alltid vært en personlig favoritt. I tillegg til god musikk, har også Epyx lagt til noen samplinger som dukker opp innimellom. Det er ganske artig.

California Games var et populært spill, da det kom ut. Noe som gjorde sitt utslag i at det dukket opp på de fleste formater i sin tid.

Half Pipe

Å kjøre skateboard på rampe, er nok den kuleste og kanskje mest frustrerende aktiviteten. Om du virkelig kommer inn i den gode flowen, kan du kjøre fra side til side og samle opp svært mange poeng. Om du derimot snur for raskt eller holder for lenge, faller du og mister et av de tre forsøkene du har.

California Games (Sega Master System, 1989)

Foot Bag

Dette er en litt snål aktiviten, og den kjedeligste (om man kan si det) etter min mening. Her skal du stå å trikse en ball. For å få mange poeng, må du variere. Så det gjelder å snu seg rundt, trikse med både håde, lår og fot. Det morsomme er jo at du kan treffe måka som flyr over deg.

California Games (Sega Master System, 1989)

Surfing

Det er veldig morsomt å surfe. Ta hopp eller cruise på bølgetoppene. Du har hele tiden en bølge som prøver å innta deg. Så det gjelder å holde farten oppe slik at du også rekker å gjøre noen triks innen tiden er omme.

California Games (Sega Master System, 1989)

Skating

Du skulle kanskje tro at det er lett å gå på rulleskøyter. Men så enkelt er det selvsagt ikke. Det er nok av hinder på gangstien langs stranda som gjør sitt for å hindre deg å komme i mål. Heldigvis rekker du nok å gjøre en del triks (kan fort bli mye å snurre rundt) før du har falt tre ganger.

California Games (Sega Master System, 1989)

BMX

BMX er veldig kult. Sykle fort, hoppe og ta saltoer. Det gjelder selvsagt å time hoppene slik at du også klarer å utføre et triks. Du har tre muligheter, med mindre du faller og brekker nakken. Da er det game over.

California Games (Sega Master System, 1989)

Flying Disk

Dette er kanskje min favorittgren. Her står du i naturskjønne omvgivelser, med trær og innsjøer, og kaster frisbee. Å kaste er jo egentlig bare moro. Her gjelder det å få til et godt og langt kast. Det som oftest er problemet, er å skulle få tak i frisbeen igjen for å få ekstra poeng. Her blir det nok mye gress i munnen, når du slenger deg etter frisbeen.

California Games (Sega Master System, 1989)

This slideshow requires JavaScript.

 

Utvikler: Epyx
Utgiver: Sega
Utgitt: 1987
Kategori: Sport
Spillerer: 1-8
Platform: Sega Master System

Legg igjen kommentar