anmeldelse-testAtariAtari Lynx

Anmeldelse: California Games (Atari Lynx, 1989)

California Games er et av mine favorittspill. Det er Sega Master System versjonen jeg har spilt mest, så gøy å prøve utgaven på Atari Lynx.

Atari Lynx blei lansert i 1989 og kom med nettopp California Games. Atari sin håndholdte er 16-bit og det synes på både detaljert grafikk og noen spreke grafiske triks som jeg kommer tilbake til om litt.

California Games består av fire ulike typer “ekstremsport” som ikke helt passet inn i Epyx sine andre sportstitler. Du får BMX, Surfing, Halfpipe og Footbag. Det er et par aktivitet man kanskje savner fra de andre versjonene, men er kanskje noe man må regne med i denne håndholdte utgaven.

Som nevnt er grafikken veldig flott og detaljert på den lille Lynx-skjermen. Konsollen har noen grafiske triks som blir brukt i Halfpipe. Før du starter, ser du hele rampa. Men i det du ruller ned siden, zoomer kamera inn på figuren din og følger deg. Ganske stilig og flott. Ikke minst med tanke på at dette er en håndholdt konsoll.

Kontrollen føles god i alle grenene egentlig. Musikken er er kjempe flott og helt på linje med C64 og Master System versjonen.

Det går an å linke sammen to Atari Lynx for å spille to players. Savner kanskje egentlig muligheten til å ha to spillere på en konsoll, selv om man greit kan løse det. De forskjellige idrettsgrenene velges og spilles en og en. Så er man flere sammen, kan jo alle spille f.eks BMX først, før man går videre til neste.

California Games på Atari Lynx er et godt spill til tross for at noen aktiviteter ikke er med. God lyd og grafikk gjør dette til en fin sommeropplevelse (også om vinteren).

California Games på Atari Lynx gir deg BMX, Surfing, Halfpipe og Footbag.
På Atari Lynx sykler du i nedoverbakke på BMX.
Surfing er veldig morsomt. På Atari Lynx surfer du mot venstre i steden før høyre som i de fleste andre versjoner.
Halfpipe er like vanskelig på Atari Lynx som på andre konsoller. Men når man først kommer inn i det, er det mulig å gjøre flotte triks å få godt med poeng. Denne grenen har for neg alltid vært den vanskeligste helt til man kommer inn i flyten.
Trikse, trikse, trikse. Kanskje den kjedeligste av aktivitetene, men er jo gøy å trikse i måka da.

One thought on “Anmeldelse: California Games (Atari Lynx, 1989)

Legg igjen kommentar