anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Soccer (NES, 1985)

Fotballspill dukker stort sett opp på alle konsoller og NES var heller intet unntak. Soccer kom til Famicom i 1985 og var tilgjengelig ved lanseringa av NES i USA samme år. Europa fikk spillet i 1987.

Soccer inngår i Nintendo sin sport serie for NES som blant annet inneholder Tennis og Golf.

Soccer er et relativt simpelt spill på Nintendo NES i den forstand at man bare spiller en og en fotballkamp. Det er ingen form for turnering.

Du kan velge mellom sju forskjellige land, men jeg tror ikke det har noe å si for egenskapen til spillerne. Det er forskjellige vanskelighetsgrader som gjør seg gjeldene når du spiller 1 player og du kan bestemme lengden på kampene.

Jeg fomlet en del i starten med hva man skulle trykke på for å skyte. Viste seg at du med B-knappen byttet spiller til den som var nærmest ballen. Når jeg skjønte det, gikk det straks noe bedre og jeg begynte å score mål. Det var faktisk ganske artig, selv i 1 player. Så da er det nok enda morsomere med to spillere.

Grafikken er ganske enkel, men spriten på spillerne er ganske store. Tempoet er kanskje ikke så veldig høyt, føles som at spillerne løper litt sakte. Animasjonene er helt greie og det scorende laget står og jubler før avspark. I pausen kommer det duskedamer inn på banen for å underholde. Akkurat det føles litt malplassert ut.

Alt i alt er Soccer et helt greit spill, selv godt og vel 30 år etter sin utgivelse.

Man kan velge mellom sju lag og justere vanskelighetsgraden i spillet.
Fullfart mot mål.
Klar for avspark.
Det scorende laget jubler.
Litt malplassert med duskedamer i pausen.

Legg igjen kommentar