anmeldelse-testMaster SystemSega

Samtidsretro: California Games (Sega Master System, 1989)

Da jeg startet denne bloggen, publiserte jeg seks anmeldelser under taggen retrospilltester som jeg skrev i 1991-92. Dette var basert på håndskrevne anmeldelser. Nå har jeg funnet en Amiga diskett med hele 11 nye Master System anmeldelser jeg ikke visste jeg hadde. Disse er skrevet i 1992-93, da jeg var 15-16 år.

Dette er del 2 av 11 i min samtidsretro anmeldelser av Sega Master System. Anmeldelsen blei skrevet 12. august 1992 og aldri tidligere publisert.

CALIFORNIA GAMES

California Games

California Games er et av mange sportsspill til Master System. Det er et ganske godt sportsspill. Det er ikke overdrivelser som i enkelte andre spill (jeg kan da nevne Nintendo World Cup).

Dette spillet er virkelig et familiespill. Det kan nemelig være med opptil 8 spillere.

Du kan trene (kun en spiller), velge en eller flere idretter, eller du kan spille alle. Det er 6 forskjelige idretter: rullebrett på rampe (Half Pipe), triksing med ball (Footbag), surfing (Surfing), rulleskøyter (Skating), sykling (BMX) og skeinebrett (Flaying Disk). På High Scoore-lista (topplista) står rekordene du må slå. Når du slår en rekord kommer du til en slaks bonusbane med 3 bilder somsnurrer. Får du 3 like bilder, får du den tingen som er på bildene. Du kan kun få ny ball (Footbag), surfebrett (Surfing) og sykkel (BMX). Disse tingene gjør at det er lettere å få høyere poengsum. Det er ikke noe overdrevent med dette. Det er akkurat som om du skulle kjøpt en ny ting (nye ting er som regel bedre enn gamle).

Grafikken er tårlig bra. Jeg har sett spill med bedre grafikk som er lagd i 1989 (jeg tenker da på Wonder Boy III). Men det er klart det er forskjell på et sportsspill og et plattformspill. Men scrollingen er fin. Du ser det veldig godt på BMX og Flying Disk. Lyden er heller ikke dårlig, veldig brukbar.

Redaksjonens vurdering

Dette er et veldig fint sportsspill. Det er innlagt tale som kommer en gang i blant, mens navnet på neste spiller står på skjermen. Spillekontrollen er veldig god. Med andre ord er California Games et godt sportsspill til å være lagd i 1989.

Grafikk: 80%
Lyd: 80%
Spillkontroll: 87%
Utfordring: 89%
Underholdning: 90%
Helhet: 85%

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Samtidsretro: California Games (Sega Master System, 1989)

Legg igjen kommentar