Amigacoverdiskmagasin-blader

dNh nr.4 1993 – Hva skjuler seg på disketten?

På 90-tallet var min viktigste kilde til spill og programvare ulike datablader, og kanskje ikke piratkopiering som mange ville trodd. Jeg kjøpte mange forskjelige magasiner, deriblant flere norske. Et av dem var dNh eller Den norskje hjemmedataklubben som var det fulle navnet på bladet.

I det første innlegget med tittelen “Hva skjuler seg på disketten?” tar jeg for meg dNh nr. 4 1993. Det er forsåvidt med ferske øyne, siden jeg ikke har tittet på innholdet på disse diskene på i alle fall 15 år.

Digital Illusions v1.46

Dette programmet hadde jeg helt glemt. Digital Illusions er enkelt og greit et relativ enkelt effektprogram for bilder. Du kan gjøre enkle ting som å speilvende bildet, lage bølger eller legge til stjerneeffekt.

Battlecars

Dette er et spill hvor man kjører en bil og skal skyte i stykker motstanderen. Kan enten spilles alene eller mot en annen. Synes kanskje det er rart at navnet må skrives ved hjelp av joysticken og ikke tastatur. Hva har man det til i grunn?

Snake

Dette er en Snake variant hvor man skal spise tall og hvor da slangen blir lengre alt etter som hvilket tall man spiser. Problemet etter hvert er å ikke snoke seg inn i og spise sin egen hale. Spillet krever Workbench 2.0

Lemming on WB

Dette er et veldig artig lite program. Lemming on WB slipper ut de små lemmene som går og klatrer rundt på vinduene man måtte ha åpne på Workbench. Programmet har ingen annen funksjon enn at dette er veldig kult.

Andre ting på disken

dNh nr. 4 inneholder også spillet Cow Wars, men jeg kom aldri lenger enn til tittelskjermen da jeg testet det nå. I tillegg innholder disken et Amos program som var vinner i en konkurranse. Det samme gjelder et bilde.

Legg igjen kommentar