anmeldelse-testMaster SystemSega

Samtidsretro: Wonder Boy III – The Dragon’s Trap (Sega Master System, 1989)

Da jeg startet denne bloggen, publiserte jeg seks anmeldelser under taggen retrospilltester som jeg skrev i 1991-92. Dette var basert på håndskrevne anmeldelser. Nå har jeg funnet en Amiga diskett med hele 11 nye Master System anmeldelser jeg ikke visste jeg hadde. Disse er skrevet i 1992-93, da jeg var 15-16 år.

Dette er del 8 av 11 i min samtidsretro anmeldelser av Sega Master System. Anmeldelsen blei skrevet i januar 1993 og aldri tidligere publisert.

Wonder Boy III – The Dragon’s Trap

Wonder Boy III er et fantastisk spill på mange måter. Det er ikke et spill som er ferdig på en kveld. Nei, du må nok spille et par kvelder for å klare det. Det er et utrolig utfordrene spill, med et enormt stort område og utforske.

Spillets gang

Det hele går ut på å få tak i et kors som forvandler Wonder Boy til seg selv igjen. Du starter som Wonder Boy og går igjennom en nokså liten verden. Når du har tatt det første monsteret blir du drage (Lizzard-Man), og det er da eventyret begynner. Du skal utforske en ganske stor verden. Du må gå fram og tilbake for å ta de forskjellige monstrene, hente skatter, sverd og nødvendig utstyr.

Etter hvert som du tar de forskjellige monstrene blir du forvandlet til andre skapninger for å klare resten av spillet. Du blir mus (Mouse-Man), fisk (Piraya-Man), løve (Lion-Man), fugl (Hawk-Man) og til slutt blir du deg selv, Wonder Boy.

Du er nødt til å ta de forskjellige monstrene i en bestemt rekkefølge, ellers kan du gå hvor du vil og finne skatter og skjulte dører og åpninger.

Redaksjonens vurdering

Dette er virkelig et topp spill. Den har en helt utrolig god grafikk (skulle tro den var 16-bits) og lyd. Når du går fra et sted til et annet har melodien en pen overgang, fra et musikk stykke til et annet, til å være en 8-bits maskin. Du har god kontroll over Wonder Boy (eller et av de dyrene du blir forvandlet til). Og en stor takk til SEGA som har lagt inn passord. Dette er et av de største platformsspillene SEGA har laget.

Grafikk: 92%
Lyd: 87%
Kontroll: 89%
Underholdning: 87%
Vanskelighet: 89%
Helhet: 90%

Legg igjen kommentar