anmeldelse-testMaster SystemSega

Anmeldelse: California Games II (Sega Master System, 1993)

Det virker veldig naturlig at Epyx ville lage en etterfølger til sin store suksess fra 1987. Jeg snakker selvfølgelig om California Games II. Denne oppfølgeren kom i 1990 på PC, mens Master System versjonen som jeg har testet (og andre konsollversjoner) kom i 1993.

California Games II (Sega Master System, 1993)

Master System versjonen av California Games II inneholder fire av de fem grenene i spillet. De fire aktivitetene du kan drive på med er Hang gliding, Snowboarding, Bodyboarding og Skateboarding. Spillet mangler Jet ski.

Skateboarding foregår i en slags half-pipe som også inneholder tunneler. Det gjelder å gjøre triks på sidene for å få poeng.

Hang gliding skjer langskysten og du hopper ut for en klippe og må gjøre triks for så å ta deg tilbake til utgangspunktet. Dette krever en god del trenger for å få til. I alle fall for egen del.

I Bodyboarding ligger du på et brett og skal rulle med bølgene og gjøre triks for å oppnå poeng.

I Snowboarding må du først styre et helikopter hvor du slipper det spilleren din i fjellsida. Så gjelder det å ta seg ned til sjøen og gjøre triks underveis.

Jeg må si at California Games II skuffer veldig. Aktivitetene i seg selv er i utgangspunktet greie, men her er de gjort uinspirerende og kjedelig. Grafikken er for det meste enkel og uten liv. Unntaket er nok hang gliding hvor det hele er veldig fargerikt og ser veldig flott ut. Musikken er det heller ikke mye å si om.

Der det første California Games spillet briljerer i aktiviteter, spillbarhet, grafikk og detaljer og ikke minst minneverdig musikk, feiler utgave to av spille på samtlige av de samme punktene. Aktivitetene virker veldig statiske og uten liv.

Om jeg skal trekke fram noe positivt med spillet, så har du mulighet til å øve i hver enkelt gren. Når du skal konkurrere, kan du velge hvilke øvelser det skal være. Det kan være fra en til alle fire. Og hele åtte spillere kan delta.

Nå har jeg bare spilt California Games II på Master System og vet ikke hvordan de andre versjonene er. Men for meg var dette kjedelig og veldig uinspirerende. Hold deg unna denne utgaven og finn eller fram originalen. Da får du virkelig spilt og kost deg.

California Games II (Sega Master System, 1993)
Du kjører nærmest i et slags rørsystem i Skateboarding.
California Games II (Sega Master System, 1993)
Hang gliding ser veldig flott ut, men her kreves det en del trening.
California Games II (Sega Master System, 1993)
Å surfe på bølgene i Bodyboarding er ikke så veldig inspirerende.
California Games II (Sega Master System, 1993)
Snowboarding er kanskje et stykke unna det man forbinder med California.
California Games II (Sega Master System, 1993)
Du kan velge hvor mange av aktivitene du vil konkurre i.
California Games II (Sega Master System, 1993)
Coveret til California Games II på Sega Master System.
California Games II (Sega Master System, 1993)
Baksiden av coveret til California Games II (Sega Master System, 1993).

Legg igjen kommentar