anmeldelse-testMega Drive/GenesisSega

Anmeldelse: Gynoug (Nintendo Switch/Sega Mega Drive, 2021/1991)

Det kan virke som at gamle Mega Drive shootere er i vinden. Jeg har tidligere denne høsten spilt Gleylancer og nå er turen kommet til Gynoug kjent som Wings of Wor i USA, også dette et spill jeg ikke kjente til. Spillet kom i 1991 og på Nintendo Switch (som er versjonen jeg har testet), PS4 og Xbox One 12. november 2021. Anmelderkode er gitt av PR Hound.

Gynoug (Nintendo Switch/Sega Mega Drive, 2021/1991)

Du er en Wor som er en mesterkriger med vinger. Planeten du bor på er tatt over av skreklige vesener som du må ta knekken på. Det er totalt seks brett du må igjennom med en boss på slutten av hver verden.

Det er kanskje ikke så mange brett, men du vil likevel ha nok å spille på. For dette spillet er vanskelig, synes i alle fall jeg. Eller så er det nok et bevis på at jeg ikke er god i shootere.

Det er fire vanskelighetsgrader å velge mellom; Easy, Normal, Hard og Hyper. I tillegg kan du velg om du vil starte med 3 til 5 liv. Jeg har egentlig bare prøvd meg på Easy og selv her sliter jeg veldig. Men som det gjerne er med nyutgivelser av gamle spill, har de lagt til en spolefunksjon. Og den skal jeg innrømme er blitt brukt mye. Veldig mye! Så fort man dør, er det bare å spole tilbake til et punkt det passer å starte igjen.

Dette er en skyter, så her er det bare å skyte på. Heldigvis kan du bare holde inne skyteknappen. Det hjelper litt. Men i dette spillet skyter du bare forover og siden fiende dine kan komme fra alle kanter, kan det nok være lurt ikke holde seg helt til venstre (spillet går i hovedsak mot høyre), siden du plutselig kan få en fiende rett i ryggen.

Grafikken er fin med store og detaljerte bosser. Ting kan skje både foran og bak ulike lag. Det er også fin bruk av parallax scorlling. Og her imponerer det plutselig veldig. Litt ut i første brett begynner parallax lagene plutselig å svinge til høyre og venstre. Det ser ganske stilig ut. Dette har jeg ikke sett på Mega Drive før og var ikke klar over at den faktisk klarte dette.

Det finnes en rekke shootere på Mega Drive og Gynoug er kanskje ikke den mest spennende tittelen for min del, men absolutt greit å spille. Det skal vel også litt å være veldig kreativ og veldig nyskapende i denne sjangeren. Spillet er heller ikke altfor dyrt.

Gynoug (Nintendo Switch/Sega Mega Drive, 2021/1991)

Gynoug (Nintendo Switch/Sega Mega Drive, 2021/1991)

Gynoug (Nintendo Switch/Sega Mega Drive, 2021/1991)

Legg igjen kommentar