anmeldelse-testMega Drive/GenesisSega

Anmeldelse: Out Run (Sega Mega Drive, 1991)

Sega Mega Drive fikk også sin versjon av Out Run. Den kom 1991 og banene kan nok minne litt mer på arkadeversjonen.

Out Run (Mega Drive, 1991)

Out Run er et klassisk arkade bilspill der du kjører gjennom ulike områder, og når du kommer til enden av et område kan du velge å svinge til venstre eller høyre for å komme til et nytt område. Spillet, eller Out Run generelt, har fem forskjellige endestasjoner markert fra A til F og de gir totalt 16 forskjellige ruter man kan kjøre.

Out Run (Mega Drive, 1991)Noe av det første man legger merke til i Out Run på Mega Drive, er grafikken. Jeg har for det meste spilt Out Run på Master System. Med den høyere oppløsningen på Mega Drive, ser man tydelig et mer detaljert bilde og fargepalletten har flere farger, noe som total sett gir et mye rikere bilde. Skulle vel bare mangle med tanke på at Mega Drive er 16-bit, mens Master System er 8-bit.

En annen ting er lyden. Du kan velge tre klassiske Out Run melodiene: Magical Sound Shower, Passing Breeze og Splash Wave. I tillegg har det slengt på en fjerde låt, Step On Beat. Med Mega Drive sin 6 kanalers FM syntesiser, og 10 lydkanaler totalt – i stereo – så får du et virkelig et rikt lydbilde. De tre kjente låtene virker fyldigere i forhold til Master System sin 8-bits lyd. Men personlig foretrekker jeg Master System utgavene av låtene. Og grunnen er enkel, det er den jeg har vokst opp med og spilt i over 30 år.

Fra Out Run 3-D på Master System, har Sega videreført muligheten til å velge vanskelighetsgrad. Du kan velge mellom Super Easy, Easy, Normal, Hard, Super og Pro. Så her burde det være mulighet for å få den utfordringen man trenger.

I Options menyen har du i tillegg til å velge vanskelighetsgrad, muligheten til å spille av samplingene i spillet, høre på musikken og alle lydeffektene som er med. I tillegg kan du velge om du vil høre både musikk og lydeffekter når du spiller, bare den ene eller slå av lyden helt. Du kan også velge mellom km/h og mph, og du kan bytte om hva de forskjellige knappene gjør.

Alt i alt er Out Run på Mega Drive en kraftig oppdatering fra Master System. Grafikken er vassere, musikk og lyd fyldigere. En god hjemmeversjon av Out Run.

Out Run (Mega Drive, 1991)
Out Run på Mega Drive inneholder et fjerde soundtrack som kalles Step On Beat.
Out Run (Mega Drive, 1991)
Overskyet vær i Out Run.

Out Run (Mega Drive, 1991)

Out Run (Mega Drive, 1991)

Out Run (Mega Drive, 1991)
Kartet som viser hvilken rute man tok.
Out Run (Mega Drive, 1991)
Highscore-lista har gått i bort fra kun tre bokstaver og man kan nå bruke hele seks bokstaver. Det nevnes også hvilken vanskelighetsgrad poengsummen er oppnådd med.
Out Run (Mega Drive, 1991)
Coveret til Out Run (Mega Drive, 1991)

Legg igjen kommentar