anmeldelse-testMaster SystemSega

Anmeldelse: Out Run 3-D (Sega Master System, 1989)

Jeg liker Out Run på Master System veldig godt. Derfor er det litt morsomt at Master System faktisk fikk en slags oppdatering av spillet i 1989. Out Run 3-D er et av åtte spill som støtter SegaScope 3D som er Sega sine 3D-briller for Master System.

Out Run 3D (Sega Master System, 1989)

Sega lover kanskje litt vel mye på baksiden av boksen til OutRun 3-D:

Strap yourself in an take a 3-D ride on the wild side. Sega’s Out Run 3-D is so close to reality it will leave you breatless! As your var whips around treaherous curves and over hills, you can almost feel tthe engine screaming and the wind whipping throughh your hair!

Spillet skal visst være så nær virkeligheten at du mister pusten. Knaskje ikke helt, selv i 1989. Men det skal sies at spillet gir deg far og spenning.

Out Run 3-D likner egentlig veldig på Out Run som kom på Master System i 1987. Grafikken er veldig lik, men man vil oppdage nye ting. Veiene svinger seg annerledes enn i Out Run og landskapet vil også kjennes annerledes.

Out Run 3D (Sega Master System, 1989)
Out Run 3D (Sega Master System, 1989)

Det fine med Out Run 3-D er at spillet også kan spilles i 2D (ved å trykke på Pause) om man ikke sitter med en gammel CRT skjerm og 3D-briller.

3D effekten er faktisk ganske god. Det gir rimelig god dybde i bilde og gir på den måten en ekstra dimensjon til spillet. I praksis halveres bildefrekvensen fordi man gjennom 3D-brillene ser vekselsvis på høye og venstre øye.

Noe som også er nytt i Out Run 3-D, er at denne utgaven har fått vanskelighetsgradene Beginner, Average og Expert. Så da har man jo noe ekstra å bryne seg på.

En annen ting man vil legge merke til er musikken. Her har de kastet vekk Passing Breeze og Splash Wave, men beholt en remiks av Magical Sound Shower. I tillegg har de kommet tre nye låter; Midnight Highway, Colour Ocean og Shining Wind. De nye låtene er helt greie, men har ikke den samme schwungen som original temaene.

Som en liten kuriositet, så kan det nevnes at på det europeiske coveret skrives det Out Run 3-D med bindesrek, mens tittelskjermen på spillet har Out Run 3D uten bindestrek.

Jeg har ikke samme forholdet til Out Run 3-D som jeg har til det originale Out Run på Master System. Men siden jeg har spilt Out Run ganske så mye gjennom godt og vel 30 år, er det gøy å spille de nye banene i Out Run 3-D.

Utvikler: Sega
Utgiver: Sega
Utgitt: 1989
System: Sega Master System
Antall spillere: 1
Sjanger: Bilspill
Out Run 3D (Sega Master System, 1989)
Allerede på første bane vil man se en grafisk forandring. Du vil se at det er vann på venstre side av veien, akkurat som i arkadeversjonen. Dette hadde ikke Out Run.
Out Run 3D (Sega Master System, 1989)
Nye farger, åker eller hva det nå er.
Out Run 3D (Sega Master System, 1989)
I Out Run 3-D kjører du også i tunnel.
Out Run 3D (Sega Master System, 1989)
Coveret til Out Run 3D (Sega Master System, 1989)

Legg igjen kommentar