NintendoTilbakeblikkWii

Tilbakeblikk… Nintendo Wii (2006)

Jeg husker jeg fulgte godt med på hva som kom av nyheter om Nintendo Wii. Fant fort ut at dette var en maskin jeg måtte ha.

Wii fyller 15 år i dag. Den blei lansert i USA 19. november, Japan 2. desember like etter på og i Europa 8. desember. Så vidt jeg husker kom min maskin i posten noen dager etter lanseringa.

Pga tidspress er dette innlegget litt kortere enn opprinnelig planlagt, men ville ha noe utte på jubileumsdagen. Innlegget blir oppdatert etter hvert.

Nintendo Wii (2006)

Det som gjorde Wii så populær, var nok at konsollen var lett tilgjengelig for folk som ikke spilte tv-spill til vanlig. Med sine bevegelseskontrollere var det fnkflt for folk å få ting til å skje uten at de måtte lære seg 1000-knapper å trykke på. Det var kanskje ikke uten grunn at maskinen blei populær på blant annet gamlehjem.

Wii er en veldig kompakt og liten maskin, men kraftig tatt i betraktning størrelsen. Sammenliknet med konkurrentene den gang, PlayStation 3 og Xbox 360, så var dette den svakeste konsollen i denne generasjonen sånn maskinvaremessig. Det hindret ikke i at Wii var denne generasjonens mest solgte konsoll (i følge Wikipedia).

Operativ systemet

Her har Nintendo valgt kanaler en metafor og utseende. Ser man på ikonene på Wii skjermen så minner det veldig om en god gammel CRT-TV og programmer kalles Wii Channels. Her kom det mange forskjellige mer eller mindre nyttige kanaler. Noen av de mest praktisk var kanskje News Channel og Forecast Channel. Kirby TV Channel lot deg se episoder fra tegnefilmserien Kirby. Og Netflix var også blant kanalene som dukket opp.

Virtual Console

En av de veldig morsome tingene med Wii, var vel kanskje Virtual Console. Her kunne du kjøpe spill fra blant annet NES, SNES, N64, Master System og Mega Drive.

Dette var en ypperlig måte å gjennoppleve gamle spill fra barndommen eller nye spill man ikke visste om.

Nintendo Wii (2006) - Virtual Console

Midlertidig sluttanker

Som nevnt innledingsvis er dette et kortere innlegg fordi tiden ikke strakk til for å ha et fullverdig innlegg slik jeg hadde planlagt. Men det kommer etter hvert.

Wii var en enorm suksess for Nintendo med godt over 100 millioner solgte konsoller og over 1500 spill. Med den unike kontrolleren gjorde Wii-spilling til en fysiskaktivitet. Jeg spille mye på Wii og har mange gode spillminner fra denne konsollen.

Gratulere med 15 års dagen!

Nintendo Wii (2006)
Slik Wii Menu så ut, da jeg satte på min Nintendo Wii 15. desemer 2006.

Legg igjen kommentar