anmeldelse-testarcadeMicrosoftXbox 360Xbox Live Arcade

Anmeldelse: Centipede (arcade, 1981) [Xbox Live Arcade]

Det var en hel rekke med spillperler på 80-tallet. Et av arkadespillene som gjorde det veldig godt, var Centipede. Spillet kom ut 6. juni 1981 er blitt hele 40 år!

Centipede (Arcade, 1981) [Xbox 360]

De virkelig gamle spillene har ofte to ting som har gjort mange av dem til klassikere. Det ene er at de er enkle og hvem som helst kan plukke opp spillet og skjønne det med en gang. Men å bli god, er ofte en helt annen greie. Den andre tingen er highscore-lista. Det gjelder å slå sin forrige runde.

Det er på ingen måte noe avansert plott i dette spillet. Du styrer Bug Blaster som er på bunnen av skjermen og skal skyte en Centipede (eller skolopender som det heter på norsk) som beveger seg over skjermen.

Skjermen en fyll opp av sopp. En Centipede starter på toppen av skjermen og beveger seg mot høyre og venstre, og nedover linje for linje. Treffer den en sopp på sin vei, snur den. Og skulle du skyte en Centipede på midten, blir den til to og med mange sopper på skjermen, kan ting bevege seg veldig fort.

Når alle leddene i skolopenderen er borte, starter neste brett. Du får også poeng for å skyte i stykker soppene, men det trengs flere skudd for å få dem bort. I tillegg til dette, dukker det også opp andre insekter inni mellom som du helst bør få has på. Variasjonene i brettene er gjerne flere sopper og nye farger på dem, og hastighet.

Centipede gjorde det så bra at oppfølgeren Millipede kom i 1982. Spillet blei også konvertert og sluppet på en rekke andre formater som for eksempel Atari 2600, IBM PC, Commodore 64, Master System og Game Boy. Versjon jeg har spilt er Xbox Live Arcade utgaven som kom på Xbox 360 i 2007. Centipede dukket også opp i filmen Pixels fra 2015.

Centipede er gjerne et av de spillene man kan bli sittende å spille på når man er inne i sonen.

Utvikler: Atari
Utgiver: Atari
Utgitt: 6. juni 1991
Kategori: Arcade
Spillerere: 1
Platform: Arcade (spilt på Xbox 360)

 

Legg igjen kommentar