anmeldelse-testarcadeMicrosoftXbox 360Xbox Live Arcade

Anmeldelse: Mortal Kombat (arcade, 1992) [Xbox Live Arcade, 2011]

På begynnelsen av 90-tallet var det et slåssespill som dominerte, nemlig Street Fighter. Men i 1992 kom det en utfordrer i Mortal Kombat. Spillet fyller 30 år nå i oktober.

Det var en enkelte ting som skilte Street Fighter-serien og det nye Mortal Kombat og det bragte med seg flere kontroverser.

Som spiller deltar du i en turnering og skal sloss deg gjennom en rekke kamper før en slags finale. Det er sju forskjellige karakter å velge mellom, hver med sine egenskaper. I turneringa vil du også møte deg selv, men da som en figur med en anne farge.

Jeg har aldri lært meg kombinasjonene i Street Fighter til tross for at jeg har spilt dette (disse) spillene i 30 år. Men synes faktisk kombinasjonene i Mortal Kombat er noe letter å sette seg inn i. Men det betyr likevel ikke at jeg blir en god slåsskjempe av den grunn. Heldigvis har jeg spilt Mortal Kombat som en del av Mortal Kombat Arcade Kollection som kom på Xbox 360 som en Xbox Live Arcade tittel i 2011. Her er det freeplay som på en måte gir deg evig continue. Og det koster deg ikke krone, noe det ville gjort den gang du puttet penger på arkademaskinene på 90-tallet.

Det man rask legger merke til med Mortal Kombat er at grafikken er veldig fint. Det er kanskje ikke så rart, siden figurene er digitaliserte og dermed veldig naturtro. Det blir dermed en mer voksen utgave av et slossespill i forhold til Street Fighter. Og her kommer også en av kontroversene, nemlig blod. Dette ble for sterk kost for Nintendo, da spillet skulle gies ut på SNES. Her måtte blodet gå fra rødt til grønt og ble vel også i den sammenhengen til svette. Det var også andre småting som måtte justeres for Nintendo sin konsoll.

I Mortal Kompat innførte noe de kalte Fatality, en tastekombinasjon for å utføre et siste slag mot en allerede nedkjempet motstander. Den mest kjente kanskje er muligheten til å dra ut ryggraden til motstanderen.

Det er klart at Mortal Kombat et tydelig mer voldelig spill en for eksempel Street Fighter. Og akkurat det ble spillet brukt for hva det var verdt i en høring i den amerikanske kongressen i forbindelse med vold i TV-spill.

Mortal Kombat gjorde det veldig godt og fikk gode omtaler. Det dukket også opp på en rekke forskjellige formater på både konsoller og hjemmedatamaskiner. Og dette er blitt en populær serie. Siste tilskudd er Mortal Kombat 11 fra 2019.

Mortal Kombat (arcade, 1992) [Xbox Live Arcade, 2011]

Mortal Kombat (arcade, 1992) [Xbox Live Arcade, 2011]

Mortal Kombat (arcade, 1992) [Xbox Live Arcade, 2011]

Mortal Kombat (arcade, 1992) [Xbox Live Arcade, 2011]
En brutal måte å dø på…
Mortal Kombat (arcade, 1992) [Xbox Live Arcade, 2011]

Legg igjen kommentar