anmeldelse-testMicrosoftXbox 360Xbox Live Arcade

Mini-anmeldelse: Pac-Man (arcade, 1980/Xbox Live Arcade, 2006)

Pac-Man (Xbox Live Arcade/Xbox 360)

Den Pac-Man versjonen jeg kanskje har spilt mest, må nok være Xbox Live Arcade versjonen som kom på Xbox 360 i 2006. Dette er en perfekt utgave av arkadeversjonen. Dette var også et av de første spillene på Xbox Live Arcade.

Pac-Man blei i sin tid konvertert til mer eller mindre det som var av konsoller og hjemmedatamaskiner. Og hva mer naturlig enn at spillet også dukket opp på Xbox 360. Det er helt likt og oppfører seg som original versjonen på arkademaskinene. Pac-Man spiser prikker og spøkelsene er på jakt etter Pac-Man.

Siden Pac-Man i original utgave hadde skjermen på “høykant”, er skjermbildet på Xbox 360 dekorert på hver side. Det er mulig å gjøre spillområdet større eller mindre, men standard innstillingene fungerer veldig greit. Grafikken er ellers helt lik arkade versjonen.

En fin motivasjonsfaktor i Xbox Live Arcade versjonen (og som for så vidt alle Xbox 360 spill har), er Archivements. Det er 200 poeng å hente i Pac-Man, og selv om jeg spilt det en del, har jeg vel ikke så veldig mange av disse ennå. En gang i tiden var det Leaderboards også. Dette var en highscore-liste, men denne serveren er nok nede for lengst.

Pac-Man er en tidløs klassikker som fungerer like godt på Xbox 360 som den i sin tid gjorde i arkadehallen. Spillet er også bakoverkompatibel på Xbox One, så er vel ingen grunn til å ikke ha dette spille… om du da ikke har det på et annet format.

Pac-Man (Xbox Live Arcade/Xbox 360)

Leaderboards funker ikke lenger. Men her kunne man sammenlikne egne poengsummer mot sine venner og andre, slik man en gang kunne i arkadehallen.
Jeg har kanskje ikke spilt Pac-Man så mye som jeg trodde. Var visst ikke så mange archievements jeg hadde låst opp.

Legg igjen kommentar