Fra arkivetMicrosoftXbox 360

Fra arkivet: The New Xbox Experience på Xbox 360 – En første titt (2008)

I forbindelse med at Xbox 360 snart er 15 år, har jeg gravd litt i gamle blogginnlegg og fant et fra november 2008 som tar for seg en stor oppdatering av programvaren (firmware) til Xbox 360. Denne oppdateringa er kjent som The New Xbox Experience. Innlegget blei første gang publisert på technofranki.net 2. november 2008 og er oversatt fra engelsk.

Jeg var en av de heldige som blei med i preview program i forrige uke. Jeg oppdaterte til The New Xbox Experience på fredag 31. oktober.

Jeg liker det nye utseende til NXE. Det ser bra ut, menyene beveger seg raskt og det er lett å navigere. Du må bli vant til den nye måten å navigere på, men det skulle ikke by på problemer etter litt bruk.

Nedlasting

En av de tingene jeg har likt med PS3, er at du kan legge opp til 16 gjenstander i nedlastingslisten. Tidligere har Xbox 360 bare hatt muligeten for seks, noe jeg synes er litt lite. Så jeg måtte sjekke om det var forandret. Jeg la til ting etter ting til på nedlastinglisten. Så nå kan du legge til 29 gjenstander i listen. Det skulle holde.

Installasjon på harddisk

En av de nye funksjonene på NXE, er at du kan installere spill fra disk på harddisken. Jeg har installert to spill for å teste og begge ligger på rundt 4.5 GB. Jeg har ikke tatt tiden, men lastingen av spillene går raskere. Og noe som er like viktig, DVD-spilleren spinner ikke og det reduserer støyen.

Avatar

Bruk av avaterer er en av de store nyhetene i denne oppdateringen. Mange har sagt at Microsoft har etterliknet Nintendo sin Mii. Men heller ikke Nintendo oppfant avatarer. De har vært her lenge. De likner litt på Sims, men jeg har ikke sett at noen har nevnt det.

Du kan ta bilde av avataren din og bruke det som profilbilde. Du kan invitere opp til åtte venner til en gruppe for å snakke og spille spill. Jeg har ikke prøvd det ennå, siden ingen på min venneliste har oppatert til NXE ennå. Må nok vente til 19. november.

Det er lett å lage en avatar som videoen under viser.

Netflix

Netflix er en annen ny funksjon, men den er bare tilgjengelig for Gullmedlemer i USA. Denne lar deg strømme filmer fra Netflix sin katalogen.

Guide-knappen – De gamle menyene

Selv om du har oppdatert til The New Xbox Experience, vil ikke de gamle menyene (dashboard) forsvinne helt. Den vil fortsette livet sitt i Guide-knappen. Selv når du spiller og trykker in Guide-knappen, spretter de gamle myene opp i et mer kompakt format. Du kan gjøre alt her som i NXE. Dette er bra og kan ved bruk av visse funksjoner, faktisk være raskere.

Oppsummering

The New Xbox Experience til Xbox 360 er en god oppdatering og du vil raskt glemme at du hadde nye menyene. Det blir bra når 19. november kommer, slik at alle kan oppdatere til den nye programvaren.

Her er en video jeg har lagd som viser de nye funksjonene i NXE.

Dette er introen som spillet av første gang du starter Xbox 360 etter den nye oppdatering.

Legg igjen kommentar