anmeldelse-testXbox 360

Anmeldelse: Lost – The Video Game (Xbox 360, 2008)

Lost var en TV-serie jeg fulgte godt med på og som jeg diskuterte ulike teorier med mine søstre etter hver episode. Dette var knakende god TV underholdning, for det meste. J.J Abrams rotet seg inn i noe midtveis i serien som ikke var helt på høyde, men klarte i alle fall delvis og hente seg greit inn mot slutten av serien.

Denne TV-serien passer godt til et TV-spill konsept som handler om å overleve. For det er jo nettopp det man prøver på i spillet hvor det endelige målet er å forlate øya.

Lost: Via Domus - The Video Game (Xbox 360, 2008)

For de av dere som ikke har sett TV-serien, så handler den i korte trekk om en del folk som overlever en flystyrt med Oceanic Flight 815 på en øde øy. De av oss som så serien husker godt tallserien 4, 8, 15, 16, 23 og 42.

I Lost spiller du karakteren Elliot. Han var ikke en del av folkene i TV-serien, men spiller ut sin egen historie parallelt med det som skjer i serien. Han krysser naturlig nok handlingen også og møter folk vi kjenner fra serien flere ganger.

Som i TV-serien prøver du å finne ut hva som har skjedd og hva du kan gjøre for å komme tilbake til din egen tid og sted. Fortellingen skjer blant annet med flashbacks og oppgaver som å løpe fra monstre. Det er også mange små pusle oppgaver som må løses. Dette er logiske oppgaver som kanskje ikke føles som det alltid.

Da jeg tok en liten oppfriskning på Lost nå i vinter, ble den første logiske oppgaven møtt allerede ved det krasjlanda flyet på stranda. Her skulle du rute om strømmen i en sikringsboks slik at gnistre ikke skulle antenne flybensinen. Jeg klarte oppgaven, men det var litt mer tilfeldig. Det er mange slike oppgaver og for det meste er dette gøy å utføre.

Det er mange spill jeg ikke fullfører og det kan være flere grunner til det. Da jeg skulle ta en på Lost igjen, startet jeg på et sted som jeg typisk kunne ha gitt opp. Det var en strekning som skulle løpes hvor man man hoppe over ting og dukke under. Selvsagt gikk dette på tid og et lite feilgrep kunne føre til at man måtte gjøre det hele på nytt. Etter et par tre forsøk viste det seg at dette faktisk var slutten av spillet og at jeg hadde fullført Lost for 15 år siden i 2008.

Spillet er delt opp i kapitler og tar for seg deler av historien til de første 70 dagene av serien. Spillet kom da TV-serien var inne i sin tredje sesong. Du møter flere kjente fra serien som Jack, Juliet og Locke. Så vidt jeg husker, var kanskje ikke spillet så veldig langt. Så du skal kunne klare spille gjennom det i løpet av relativt kort tid.

Spillet er kanskje også mest for dem som var fan av TV-serien. Jeg husker i alle fall godt at jeg likte at spillet kom da det gjorde. Det var perfekt for oss som var hungrig på litt mer Lost.

Utvikler: Ubisoft Montreal
Utgiver: Ubisoft
Utgitt: USA – 26. januar 2008. Europa – 28. februar 2008
Kategori: action-adventure
Spillerere: 1
Platform: Xbox 360 (kom også ut på PS3 og Windows)

Lost: Via Domus - The Video Game (Xbox 360, 2008)

Lost: Via Domus - The Video Game (Xbox 360, 2008)

Lost: Via Domus - The Video Game (Xbox 360, 2008)

Lost: Via Domus - The Video Game (Xbox 360, 2008)
Mine prestasjoner.

Lost: Via Domus - The Video Game (Xbox 360, 2008)

Lost: Via Domus - The Video Game (Xbox 360, 2008)

Legg igjen kommentar