anmeldelse-testMicrosoftXbox 360

Anmeldelse: Burnout Paradise (Xbox 360, 2008)

Burnout er en spillserie jeg har likt veldig godt. For min del startet det med Burnout 2: Point of Impact på GameCube og fortsatte med Burnout Revenge på Xbox 360. Dette er spill jeg har spilt veldig mye. I 2008 kom et nytt spill i serien, nemlig Burnout Paradise. Spillet kom i første omgang til PS3 og Xbox 360 og det er sistnevnte jeg har spilt.

Handlingen i spille foregår i Paradise City. Og ja, Det et Guns N’ Roses sin låt som er tittelmelodien til spillet. I motsetning til tidligere Burnout spill, er Burnout Paradise en åpen verden-spill. Så om du bare vil kjøre rundt, så kan du faktisk gjøre det. Og du vil nok klare noen oppdrag underveis også, om det er villet eller ikke.

De forrige spillene var organisert i forskjellige løp som besto av ulike billøp, krasj og andre ting i ulike runder for å få en medalje. I Burnout Paradise kjører du til et veikryss, trykker høyre og venstre skulderknapp på kontrolleren og et billøp eller annen konkurranse starter.

Race lar deg kjøre et billøp fra et sted på kartet til et annet mot minst en motstander. I Road Rage skal du ta et visst antall takedowns innfor en tidsgrense for å klare oppdraget. I Stunt Run må du nå en gitt poengsum ved å få poeng ved å gjøre stunts. Klarer du flere stunts etter hverandre, blir poengsummen bedre. Om det ikke føles hektisk nok i disse løpene, blir det fort mer hett i Marked Man. Der er det nemlig en rekke biler som gjør alt for å krasje i deg og ødelegge for deg før du kommer i mål. Burning Route er deg mot klokka. Burning Ride og Midnight Ride er det samme for motorsykler.

Du starter med noen få biler og kan få nye etter hvert som du gjør det bra i løpene. Men disse får du ikke umiddelbart. Når du er ute og kjører kan de plutselig suse forbi deg og du kan ta opp jakten, krasje i bilen og den blir din. Det er forskjellige biler som funger til de ulike løpstypene. En stunt bil passer selvsagt best til stuntløpene osv. Du kan bytte biler i såkalte junkyards. Bilene blir gjerne litt skrale etter noen småkrasj og sånt, så da kan du kjøre gjennom en bensinstasjon for å fikse den.

Rundt omkring i Paradise City er det plassert store røde Burnout Paradise skilt. Det er også mange port rundt om i byen. Begge disse kan du kjøre igjennom og “samle” på. Så da har du litt og holde på med om du vil ha dette komplett.

Det kom en rekke oppdateringer til Burnout Paradise, både gratis og betalt. Dette gjorde at spillet holdt seg relativt nytt i et par år etter at det kom i butikk.

Jeg husker spesielt en oppdatering jeg likte, nemlig den som ga spillet dagssyklus. Det gjorde at dag ble til natt. Oppdatering ga oss også motorsykler som var en fin variasjon til å bare kjøre med biler. Selv foretrakk jeg bil over motorsykkel.

Området i Burnout Paradise er veldig stort, men med Big Surf Island kom det en ny øy med enda mer kjøre plass.

Hver oppdatering ga som regel nye løp og utfordringer.

Fysikken i spillet er bra, spesielt bilene. Det virker som at modellene består av mange deler som gjør at et lite dult i bilen gir en skramme, mens større krasj nærmest smadrer den. Men så har du lyktestolper som nærmest spretter vilt og kanskje ikke er like realistisk. Generelt er grafikken veldig flott.

I 2018 kom en remastret utgave av spillet på Xbox One og PS4 og et par år etter det på Nintendo Switch. Spillet er det samme, men med bedre grafikk.

Det jeg likte spesielt godt med Burnout Paradise, var at det var en åpen verden og bare kunne kjøre rundt som man ville. Ofte når jeg spilte, var oppdragene underordnet og noe jeg tok når jeg fikk lyst. Området er som nevnt veldig stort med mange kilometer vei. Dette var et spill jeg spilte veldig mye, da det kom ut og et spill jeg vil huske godt fra Xbox 360-tida.

Utvikler: Criterion Games
Utgiver: Electronic Atrs
Utgitt: USA – 22. januar 2008. Europa – 25. januar 2008
Kategori: Bilspill
Spillerere: 1 (hadde også online del)
Platform: Xbox 360 (kom også på PS3. Remastret utgave i 2018 på Xbox One og PS4, Nintendo Switch i 2020)

En video som sammenlikner Burnout Paradise på Xbox 360 og PlayStation 3 fra 2008 med Burnout Paradise Remastered på Xbox One (2018) og Nintendo Switch (2020).

Burnout Paradise (Xbox 360, 2008)

Burnout Paradise (Xbox 360, 2008)

Burnout Paradise (Xbox 360, 2008)

Burnout Paradise (Xbox 360, 2008)
Du hadde en Driver license som ble oppgradert etter hvert som du spilte og utførte oppdrag.

Burnout Paradise (Xbox 360, 2008)

Burnout Paradise (Xbox 360, 2008)
Mitt første archivement

Burnout Paradise (Xbox 360, 2008)

 

Legg igjen kommentar