anmeldelse-testFra arkivetMicrosoftXbox 360

Fra arkivet: 360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

I 2008 kjøpte jeg 360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter for å ta backup av harddiskene til Xbox 360. Jeg skrev en liten test av dette produktet på bloggen min den gang, technofranki.blogspot.com. Innlegget ble originalt publisert på engelsk 15. januar 2008.

Siden dette var et gammelt innlegg, har jeg fjernet noen linker som ikke er aktuelle og byttet ut andre med linker til Wayback Machine, siden flere av sidene ikke eksisterer lenger.

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

Dette er en liten guide til hvordan du kan ta backup fra harddisken til din Xbox 360 og Memory Unit. Dette blir ansett som et hack, siden det ikke er et offisielt Microsoft produkt. Men det er mange lovlige grunner får å gjøre dette.

Nederst i innlegget finner du linker til sider jeg fant informasjonen jeg trenkte og det er også linker til hvor du kan kjøpe maskinvaren du trenger. Jeg anbefaler å lese innlegget mitt og på nettsidene jeg har linket til. Dette vil gi deg et godt bilde av hva du trenger og hvordan gjøre det.

ADVARSEL! Hvis du følger denne guiden (og aktuelle linker, så gjør du det på egen risk. Ting kan gå galt. Så vær forsikig!

Min grunn for å gjøre dette, var at jeg kjøpe en ny 120GB harddisk fra eBay uten overføringskabel. Så jeg kunne overføre tingene mine fra 20GB til 120GB disken. Jeg fant 360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter på Divineo.cn. Det er lett å install i PCen (det finnes også en USB versjon av produktet). Du trenger bare å finne en ledig SATA-port og strømkabel (Jeg tror jeg brukte min siste).

Det er viktig at enheten kobles til Xbox 360 harddisken som vist på bildet. Settes dingsen den andre veien, kan det ødelegge harddisken. så gjør det rikitg.

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

Når du har koblet alt sammen (ikke hotswap harddisken), slå på PCen og start Xplorer360. Hvis du får beskjed fra Windows om å formatere, initsiere eller liknende, IKKE GJØR DET! Det vil gjøre harddisken ubrukelig på Xbox 360. Hvis du har en 120GB som meg, må du bruke Xplorer360 extreme2 som søtter denne disken.

Velg Drive, Open og Harddrive or Memocard.

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

Du vil se tre partisjoner. Partition 0 er cache (tror jeg), Partition 2 er til backward compatibility, mens Partition 3 er for brukerdata som spillagring, musikk osv.

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

Du vil se mange mapper. I Partition 3 i undermappa Content, finner du forskjellige profiler. For å ta kopi av en mappe eller fil, høyreklikker du og velger Extract for å lagre til PCen sin harddisk. Trenger du litt hjelp, kan du sjekke http://360.kingla.com. Denne siden vil hjelpe deg med å identifisere hvilke spill som er i de forskjellige mappene.

Når du har tatt kopi av filene du trenger, slår du av PCen, bytter om på Xbox 360 harddiskene og slår på PCen igjen. Deretter kan du kopiere over filene til ny Xbox 360 harddisk.

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

Av en eller annen grunn hadde ikke min nye 120GB harddisk Partition 2. Jeg måtte derfor ta en kopi av Partition 2 fra min gamle 20GB disk og legge den inn på den nye. Det er et valg i Xplorer360 som gjør akkurat det.

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

360 MiniSpy SATA Hard Drive Adapter (Xbox 360)

For å kopiere filer fra en Memory Unit (minnekort), kan du gjøre det samme som med harddisk. Men du trenger Datel’s Transfer Kit for å lese minnekortet på PC. Du må også installere X360MemoryUnitDriversV1.2 slik at Xplorer360 kan lese Memory Unit. Jeg har testet både 64MB og 512MB minnekortet, men det bør også virke med 256MB utgaven.

Lovlige grunner for å gjøre dette

For de fleste spillene kan du flytte lagringsfiler fra en Memory Unit til en annen eller til harddisk. Men noen lagringsfiler er låst til disken du først lagrer på. For meg gjelder dette Viva Pinata og Perfect Dark Zero.

Hexic [gratis spill som fulgte med] var på min 20GB disk, men ikke den nye 120GB. Med Xplorer360 kunne jeg kopiere fra gammel til ny disk. Det samme er mulig for Arcade games som ofte følger med på Memory Units når du kjøper dem. Du kan ikke flytte disse spillene til 360 sin disk med Xbox 360.

Når du kjøper 120GB disken i butikk, får du med en overføringskabel for å ta backup av 20GB disken. Men ikke alt blir sikkerhetskopiert. Fra det jeg har lest, vil lagringsfiler fra Xbox 1 spill ikke bli kopiert. Folk har også hatt problemer med musikk. Med Xplorer360 kan du ta backup av alt.

Så lykke til med å ta backup. Husk å lese alt både en og to ganger, inkludert linkene under.

http://360.kingla.com

http://forums.maxconsole.net/showthread.php?t=91993

http://forums.maxconsole.net/showthread.php?t=94897

http://forums.xbox-scene.com/index.php?act=Print&client=printer&f=163&t=601318

Legg igjen kommentar