forhåndstittFra arkivetNintendoWii

Fra arkivet: Første inntrykk av Mario Kart Wii (2008)

Mario Kart Wii kom ut 10. april 2008 i Japan og dagen etter her i Norge. Etter noen dagers spilling, skrev jeg et lite førsteinntrykk av spill som du nå kan lese her. Det blei første gang publisert på frankeivind.net 13. april 2008. Tre dager senere publiserte jeg noen videoer fra spillet som du kan se helt nederst i innlegget.

Fra arkivet: Mario Kart Wii

Nå er endlig Mario Kart Wii kommet. Jeg har ventet en stund på dette spillet. Mario Kart til Nintendo Wii byr egentlig ikke på mye nytt, men det betyr ikke at spillet er dårlig. Jeg har spilt Mario Kart en del i helga og liker det.

Spillet byr på 32 baner, 16 nye og 16 tatt fra tidligere spill i serien. Som vanlig kan du spille alene i Grand Prix, Time Trial, VS Race og Battle eller du kan spille mot dine venner, opptil 4 spillere samtidig. Det nye er at du nå kan spille online, opptil 12 spillere. Du kan velge om du vil spille med folk fra hele verden, din verdens del (dvs Europa for oss i Norge) eller mot vennene dine (ved bruk av Friend codes). Dette er selvfølig gøy, men det er like irriterende å bli skutt på av et rødt skjell i det du er på vei mot mål.

Når du skal kontrollere spillet har du en del valgmuligheter. Du kan sette Wii-mote i rattet som følger spillet, bruke Wii-mote og Nunchuck, Classic Controller eller en GameCube kontroller. Jeg foretrekker å bruke kombinasjonen Wii-mote og Nunchuck.

Spillet er på ingen måte revoulsjonerende, men det er moro og spesielt hvis du spiller sammen med tre andre venner som sitter i samme rom som deg. Online multiplayer fungerer også fint og jeg er glad i Time Trails og prøve å slå mine egne rekorder. Det går også an å spille mot Ghost data lastet ned fra nett.

Alt i alt, et spill som passer bra for deg som liker Mario Kart. Har du ikke spilt det før, kommer du nok til å like det også.

Fra arkivet: Mario Kart Wii
Det går an å velge single player eller 2-4 spillere på en skjerm. Tidligere gikk det også an å spille over nett, enten en eller to spiller samtidig.
Fra arkivet: Mario Kart Wii
Mario Kart Wii kunne tilby Grand Prix, Time Trails, VS Race og Battle.

Fra arkivet: Mario Kart Wii

Fra arkivet: Mario Kart Wii

Oppdatering: 8. april 2023 (endre litt på teksten i innledningen)

Legg igjen kommentar