forhåndstittMicrosoftXbox 360

Fra arkivet: Forhåndstitt på HD DVD-spiller til Xbox 360 (2007)

Jeg var en av dem som støttet HD DVD-formatet og i slutten av mars 2007 bestilte jeg HD DVD-spilleren til Xbox 360 fra Play-Asia. En uke senere var den hos meg og jeg skrev litt om min første opplevelse med dette tillegget. Innlegget var opprinnelig på engelsk og første gang publisert på technofranki.blogspot.com 7. april 2007.

Fra arkivet: Xbox 360 - HD DVD player

Jeg bestilte den japanske versjonen av HD DVD-spilleren til Xbox 360 fra Play-Asia.com i forrige uke, da de solgte den for kun US$136. Et røverkjøp. Nå er den tilbake til normalpris på US$199.

I pakken finner man selv HD DVD-spilleren, en USB-kabel, fjernkontroll, en oppstarts disk og strømadapter. Fjernkontrolleren har japansk tekst, men den er lett å bruke. Du trenger ikke oppstarts disken, jeg brukte den i alle fall ikke. Jeg tror den bare oppdaterer programvaren i Xbox 360 til å støtte bruken av HD DVD-spilleren. Så hvis du oppdaterte konsollen i fjor høst, skulle du være sikker. Strømadapteren er universal og støtter 100-240V 50/60 Hz. Du trenger bare en overgang fra japansk til europeisk kontakt, eventuelt bruke en gammel ledning fra en videospiller eller radio.

Det betyr at om du finner en billig HD DVD-spiller et eller annet sted i verden, vil den virke på din Xbox 360. Spilleren er ikke regionlåst. HD DVD filmer er regionfri, så du kan kjøpe filmer fra hele verden uten å tenke på det. Spilleren vil kun spille DVD-filmer for regionen som Xbox 360 støtter. Så bor du i Europa, vil du bare kunne spille av region 2 DVDer i HD DVD-spilleren.

Jeg har kun testet en film, The Bourne Supremacy, på en 17″ monitor med VGA i 1280×1024. Så filmer spiller i 1280×720. Bildet ser veldig bra og jeg ser fram til den dagen jeg får en stor HDTV. Men jeg må si at overgangen fra DVD til HD DVD ikke er det kvantespranget som det var fra VHS til DVD. Men HD DVD er fremdeles et godt kjøp og vil være enda bedre på en større TV.

Jeg liker menyene på HD DVD-filmene. De ser bedre ut en på DVD siden filmen fremdeles kan spilles av når man trykker på meny-knappen. Jeg liker også bilde-i-bilde funksjonen.

Da jeg prøvde å ta skjermbilder av filmen med menyer osv. med mitt SDTV capture card, fant jeg ut at du måtte sette Xbox 360 til PAL-60 for å kunne spille av HD DVD-filmer på en SDTV. Den støtter ikke 50 Hz. Derfor måtte jeg ta skjermbildene av filmen med digitalkameraet mitt.

Diskikonet på Dashboard er delt i to når man har koblet til en HD DVD-spiller til Xbox 360. Den øverste delen av ikonet starter spillet som står i konsollen, mens den nederste delen starter filmen som er i HD DVD-spilleren.

Fra arkivet: Xbox 360 - HD DVD player

Fra arkivet: Xbox 360 - HD DVD player

Det neste bilde er tatt med digital kamera fordi dette var den beste måten å få et godt skjermbilde på.

Fra arkivet: Xbox 360 - HD DVD player

Fra arkivet: Xbox 360 - HD DVD player

Når du trykker Guide-knappen på fjernkontrollen/kontrolleren mens du ser på film, får du standard blade og kan deretter trykke den guleknappen for å komme tilbake til Dashboard.

Fra arkivet: Xbox 360 - HD DVD player

Og slik ser mappestrukturen ut når du kobler HD DVD-spilleren til Windows XP med de rette driverne.

Fra arkivet: Xbox 360 - HD DVD player

Legg igjen kommentar