anmeldelse-testGameCubeNintendo

Anmeldelse: Burnout 2 – Point of Impact (GameCube)

Dette er del 14 av 18 i mine retro anmeldelser av gamle GameCube og Game Boy Advance spill. Anmeldelsene er tidligere publisert på min gamle Geocities web-side i 2002 og senere på frankeivind.net. Anmeldelsene republiseres nå på denne bloggen til glede for nye lesere. Alle de gamle spill-anmeldelsene mine finner du samlet under taggen gamlespilltester.

Anmeldelsen blei første gang plublisert 26. juli 2003.

Burnout 2 – Point of Impact

Burnout 2 - Point of Impact

Jeg har alltid likt bilspill. Det har liksom vært min geie. De store gamle favorittene er vel kanskje Our Run på Segas Master System (finnes også i et utall andre versjoner) og Pit Stop 2 på Commodore 64. Og siden jeg kjøpte GameCube har jeg venta på et godt bilspill. Jeg kom aldri så langt til å kjøpe det orginale Burnout spillet, for jeg hørte at et nytt var på vei og jeg ventet.

Burnout 2: Point of Impact er en forbedret versjon av den som finnes til Playstation 2. Det er flere biler, baner og grafikken skal også være oppjustert. Det første som slo meg når jeg spilte, var den gode grafikken, de store omgivelsene og hvor fint det hele flyter.

Det finnes en del ulike spill-modier. Den første du må igjennom er Offensive Driving 101. Dette er en liten opplæing på spillet. Når den er gjennomført åpner de andre seg: Championship, Single Race, Time Attack, Pusruit og Crash. Det er Championship som er hoved modi. Vinner du race her, kan du åpne nye baner og biler som blir tilgjengelige i de andre delene av spillet. Når du har klart Championship åpnes Custom Series Championship som da blir det viktigste stedet får å få tak i ny biler. Singel Race, Pursiut og Crash kan også spilles som multiplayer.

Området banene befinner seg på er Pacific International Airport, Palm Bay, Interstate 88, Big Surf, Sunrise Valley og Crystal Summit. Det er i alt 30 baner å kjøre. Banene blir kjørt hver for seg (forlengs og baklengs) og det er også noen point-to-point baner. Det vil si at du for eksempel starter i Palm Bay og kjører i mål i Sunrise Valley.

Burnout har hele tiden vært et godt krasje-spill. Et bilkrasj i Burnout 2 er imponerende. I orginalen måtte du se krasjet i slowmotion fra tre ulike vinkler før du kunne kjøre  videre. Det trenger du ikke nå. Krasjet blir bre vist en gang. Men så er jo et eget krasj-modus innført hvor det gjelder å volde mest mulig skade på bilene. Det er gøy å kjøre inn i motkommende bil i et veikryss, se at andre biler prøver å bremse opp, men krasjer og det til slutt blir en stor haug med skrapmetall. I bruksanvisningen står at du ikke må prøve dette i virkeligheten.

I Burnout 2 blir du belønnet for å kjøre vågalt. Ved å køre i motsatt kjørebane, unngå krasjer, hoppe og sladde bygger du opp “burn-meteret”. Når det er fullt, er det bare å trykke L og bilen får ekstra god fart. Og ved å fremdeles kjøre vågalt kan du få flere slike boost etter hverandre (min rekord er 6 på rad). Er du uheldig, treffer du en bil eller midtrabatt. Om det kanskje er litt kjedelig, blir det i alle fall et fint krasj.

Burnout 2: Point of Impact er et spill jeg gjerne vil anbefale. God grafikk og mye moro. Det hender av og til at det dukker opp noen grafiske feil, men de fleste spill inneholder slike. Du blir raskt sugd inn i farten og spenning som dette spillet gir.

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar