Fra arkivetMicrosoftXbox 360

Fra arkivet: Test av Facebook, Twitter og Zune Video Store på Xbox 360 (2009)

I forbindelse med at Xbox 360 snart er 15 år, har jeg gravd litt i gamle blogginnlegg og fant et fra oktober 2009 som tar for seg oppdateringen som ga oss Facebook, Twitter og Zune Video Store på Xbox 360. Innlegget blei første gang publisert på technofranki.net 24. oktober 2009 og er oversatt fra engelsk.

Jeg meldte meg på Xbox Live preview update for Xbox 360 og kom med i første runde 22. oktober. Jeg oppdaterte Xbox 360 med høstoppdateringa som gir oss Facebook, Twitter, Zune Video Store og Last.FM (kun i USA og UK). Oppdateringa kommer i november for resten. Dette er prøveversjon, så funksjoner kan nok bli endret eller lagt til vil jeg tro.

Videoen under har jeg tatt opp med min Hauppauge HD-PVR i 1080i og konvertert til 720p før jeg la den ut på YouTube.

Zune Video Store

Zune Video Store er den største nyheten for meg. Fram til nå er det bare USA og fem-seks europeiske land som har hatt mulighet til å leie filmer på Xbox 360. Med denne oppdatering vil 18 nye land (inkludert Norge) få mulighet til å leie film på nett. Og best av alt, du kan strømme filmene i 1080p (ikke alle, men en del).

Per dags dato, er det 89 filmer tilgjengelig for strømming i Norge. Ikke så mange, men vi hadde ingen her i Norge, så det er en start. Når oppdateringa blir tilgjengelig for alle, har nok antall filmer økt. 19 av de 89 filmene er i HD. SD filmene er prise 350 Microsoft poeng, mens HD er på 470. Men disse prisene vil nok variere avhengig av om det er gamle eller nye filmer. Dette er de 19 filmene som er i HD: Absolute Power, Constantine, Eyes Wide Shut, The Fugitive, Full Metal Jacket, Harry Potter and Chamber of Secrets, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Harry Potter and the Prisnoer of Azkaban, The Last Samurai, The Matrix, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Ocean’s Eleven (2001), Ocean’s Twelve, Pee-Wee’s Big Adventure, Three Kings, Training Day, Troy – Director’s Cut, V for Vandetta.

Jeg har en 12Mbit internettlinje og testet med Three King i HD. Bildekvalitete var veldig god. Da filmen startet, buffret den i noen sekunder og spilte av uten problemer gjennom hele filmen. Det var en god opplevelse. Jeg kommer absolutt til å leie flere filmer. Enkelt og prisen var også OK.

Facebook

Du kan nesten gjøre det samme med Facebook på Xbox 360 som på PC. Du kan lese nyhets oppdateringen, oppdatere statusen, se på både dine egene og dine venners bilder. Du kan sjekke hvilke av dine Facebook venner som er på Xbox Live. Men det er ingen innboks, så du kan ikke lese meldinger som blir sendt deg.

Twitter

Med Twitter kan du se de siste 50 twittermeldingen fra folk du følger. Du kan skrive egne tweets, søke og temaer som trender. Det fungerer greit, men det vil ta en evighet om du skal skrive en melding med kontrolleren, selv om det bare er 140 tegn. Det er kanskje nå man skal skaffe seg Messenger kit/Chatpad.

Last.FM

Jeg har ikke testet Last.FM siden denne tjeneste bare er tilgjengelig for de i USA og UK. Men den lar jeg strømme musikk på Xbox 360. Jeg brukte min amerikanske konto for å ta bildet under.

Konklusjon

Jeg har bare testet oppdateringen i noen dager og det virker veldig lovende. Morsom å ha Facebook og Twitter på Xbox 360, men kan ikke se at jeg kommer til å bruke det så veldig mye. Både Facebook, Twitter og Last.FM må brukes når du har er i Dashboard. De kan ikke brukes når du spiller. Og for nå er Last.FM bare for de i USA og UK

Den funksjonen jeg kommer til å bruke mest, er nok Zune Video Store. For første gang kan vi i Norge og 11 andre land (18 totalt) se leiefilm på Xbox 360. Strømming av filmern 1080p fungerer veldig bra. Jeg testet med en 12MBit linje og vil gjerne fra der som har dårligere linje enn det.

Alt i alt er denne en fin oppdatering av Dashboard.

Legg igjen kommentar