anmeldelse-testMicrosoftXbox 360Xbox Live Arcade

Anmeldelse: Hexic HD (Xbox 360, 2005)

Et spill jeg spilte en god del på slutten av 2005 og begynnelsen av 2006, var Hexic HD på Xbox 360. Spillet kom forhåndsinnstallert på harddisken til Xbox 360 og dette var i starten den eneste måten å få tak i spillet på. Senere blei det mulig å laste det ned via Xbox Marketplace. Dette var dermed et av de første Xbox Live Arcade spillene som kom.

Hexic HD er et puslespill, litt i gata til Tetris. Faktisk er disse to spillene i familie. Det er nemlig Alexey Pajitnov som har lagd begge spillene. Hexic dukket første gang opp i 2003 på Windows. Spillet dukket opp på Xbox 360 ved lanseringa 22. november 2005 i USA og 2. desember samme år her i Norge.

I Hexic HD gjelder det å matche minst tre heksagoner i like farger for å få dem vekk og få poeng. Når de matchede fargenebrikkene er borte, faller det nye ned fra toppen. Er du god, klarer du å matche seks heksagoner i en stor heksagon og får da en større stjerne som er sterkere og kan rotere alle brillene rundt deg. Vanligvis er det kun tre brikker i Y-form som du kan rotere både til høyre og venstre. Så her gjelder det faktisk å følge litt med. Har du sett en fin kombinasjon du kan få og roterer feil vei, kan det hende at brikkene blir en kombinasjon på vei til ditt mål og som kan gi mindre poengsum enn det du var på jakt etter.

Det er tre ulike modus du kan spille. Første er Marathon Mode. Her er det bare å spille på til du ikke kommer lenger. Enkelt og greit bare å rotere blokker og få høyest mulig poengsum. Her må du klare et hvis antall kombinsjoner for å komme til neste nivå.

Time Mode er egentlig likt Marathon Mode, bortsett fra at her går det hele på tid. Du får med andre ord inn et stressmoment. Tenker du for mye, går tida raskt. Heldigvis får noen bonussekunder for hver kombinasjon du klarer.

Survival Mode er den tredje varianten av spill. Denne skiller seg en del ut fra de andre variantene. Når du klarer en kombinasjon, faller det ikke nye blokker fra toppen av skjermen. Det betyr at brettet først blir fylt opp med brikker, når du ikke har flere kombinasjonsmuligheter igjen. Når du så kommer videre, blir de gjenværende brikkene låst. Det betyr at disse ikke kan roteres før de løses opp ved hjelp av en kombinasjon.

Hexic HD er et enkelt men godt spill som er lett å plukke opp for å spille noen minutter en runde eller to, eller man kan faktisk bli sittende å spille en stund. Har du Xbox 360, er sjansen stor for at du allere har dette spillet liggende.

Marathon Mode
Timed Mode
Survival Mode
De ulike spillvalgene man har i Hexic HD.
Mine prestasjoner i Hexic HD på Xbox 360.
Ikke så god plassering blant alle Hexic HD-spillerne, men ligger høyt blant mine Xbox-venner.

Legg igjen kommentar