messer/utstillinger

Retrospelsmässan 2024 – Bilder og tanker om messen

Etter mange års fravær (for det meste grunnet korona) var endelig Retrospelsmässan tilbake. Forrige messe var vel i 2019. Retrospelsmässan 2024 ble holdt på Ringön i Göteborg og var en nedtonet messe i forhold til tidligere år.

Årets messe var i en liten hall på rundt 500 m2 og alt av billetter ble solgt på nett, og kunne ikke kjøpes i døra. Dessuten innførte politimyndigeten i fjor et generelt forbud mot vesker og sekker på større arrangement, noe som gjorde at man måtte planlegge litt mer for hva man tok med seg og fikk plass til i lommer.

Retrospelsmässan ble holdt 1. og 2. juni. Jeg besøkte messen på lørdagen, en dag som var ekstremt varm i Göteborg.

Da jeg kom ca 20 minutter etter åpningen, var det en liten kø på utsiden, men det gikk fort unna, så var ikke lenge å vente.

Hallen var delt i to og jeg gikk (litt tilfeldig) inn i delen hvor konsollene og flipperspillene var. Her var det allerede greit med folk. Men da jeg kom inn i delen hvor alle salgsboden var, ble jeg møtt av en vegg av varme og folk. Det var nesten som å komme inn i en badstu. Heldigvis ble alt av dører åpnet etter hvert, noe som hjalp en del.

Det var også et uteområde hvor det var et partytelt med arkademaskiner og en foodtruck hvor man kunne få seg litt mat.

Det var vel satt fram ca 20 konsoller. Flere av dem, som Jaugar og Dreamcast, hadde flere spill liggende hos seg slik at man kunne velge mellom 2-3 spill å spille. I tillegg var det blant annet en Master System, NES, PSOne og Saturn. Det var kun en datamaksin der. En SVI-728 fra Spectravideo som følger MSX standarden.

Hele sju pinballmaskiner var satt fram. Det er ikke ofte man får prøve seg på flippspill, så dette var gøy. Jeg prøvde meg på flere av dem. Her var det hele tiden ganske mange folk. Teltet med arkademaskinene var også gøy å ta turen innom.

I kjøpsavdelingen var det hele tida svært mange folk. På begynnelsen av dagen var det vanskelig å komme seg fram, men det bedret seg utover dager. Mye spennende å se på her. For meg ble det bare to kjøp denne gangen. Prisene var stort sett veldig greie og jeg tror mange fant seg noe greit å med seg hjem. Flere av selgerne var gjenganger fra tidligere år.

På begge dagene var det også en liten konsert, men dette fikk jeg ikke med meg.

Det var så pass varmt på lørdagen og flere folk gikk tidligere, noe som gjøre at arrangørene faktisk la ut 200 flere billetter.

Alt i alt var dette en fin messe, til tross for at den var nedskalert og kanskje kom i stand i løpet av kort tid. Det var nok å spille på, hyggelig stemning og spennende bare å se på alt som var til salgs.

Foto: © 2024 – Frank Eivind Rundholt

Retrospelsmässan 2024
Det var godt med folk på Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024
Zool 2 (Atari Jaguar, 1994)

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024
 Indiana Jones and the Last Crusade (Sega Master System, 1990)
Retrospelsmässan 2024
Det var mange fristelser på messa.

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024
Det var mulig å prøve en rekke Game & Watch spill

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Retrospelsmässan 2024

Legg igjen kommentar