anmeldelse-testMega Drive/GenesisSega

Skal vi spille… Alex Kidd in the Enchanted Castle (Sega Mega Drive, 1989)?

Et av mine favoritt spill på på Sega Master System er Alex Kidd in Miracle World fra 1986. Det spilte jeg veldig mye. Det kom noen oppfølgere til dette på Master System, så det var heller ikke helt unaturlig at han skulle dukke opp på Mega Drive også. Alex Kidd in the Enchanted Castle kom i februar 1989, et snaut halvår inn i Mega Drive sin levetid i Japan.

Alex Kidd in the Enchanted Castle (Sega Mega Drive, 1994)

Med tanke på at Alex Kidd in the Enchanted Castle kom så pass tidlig, vil jeg si grafikken egentlig er veldig god. Det jeg la merke til er at alt er veldig stort. Figurer er store og tydelig. Det samme gjelder også grafikken forøverig som bygninger og bakgrunner. Det er klare og tydelige farger. Spillet nytter også et par lag med skrålling (parallax scrolling). Dette er riktig nok nærmest diskre, men gir likevel litt ekstra liv i bildet.

Du kan høre at musikken er 16-bit og mye fyldigere enn på Master System. Gøy å høre kjenningstemaet til Alex Kidd in Miracle World i ny drakt. Men personlig liker jeg den litt mer harde og kantete “pling-plong” lyden man har i Sega sin 8-biter.

Jeg har aldri hatt eller fått noen stor motivasjon for å spille Alex Kidd på Mega Drive. Den har i så fall dødd ut ganske så raskt i løpet av første brett. Selv om spillet i seg ser flott ut. Er kollisjonshånteringen i dette spillet hinsides det jeg har vært borti. Den er rett og slett elending. Selv når du tror du har grei margin for å slå til din motstander, så kan du nesten være sikker på at spillet tror du allerede har vært borti og dermed mister et liv. Noen ganger kan du nærmest stå midt inne i en sprite før du dør. Andre ganger kan du stå rett foran uten og tydelig berøre, men likevel dø.

Jeg har aldri spilt Alex Kidd så mye på Mega Drive som nå, selv om det egentlig ikke sier så mye. Jeg sliter veldig med at spillet straffer deg veldig hardt med sin elendige kollisjonshåndtering. Men jeg har spilt Alex Kidd in Enhanced Castle lenger nå enn tidligere, så det kan nok hende at jeg prøver meg litt til.

Tittel: Alex Kidd in the Enchanted Castle
Utvikler:  Sega
Utgiver: Sega
Utgitt:  Japan – 10. februar 1989. USA – 14. august 1989. Europa – 30. november 1990.
Kategori: Platform
Spillerere: 1
Platform: Sega Mega Drive

Alex Kidd in the Enchanted Castle (Sega Mega Drive, 1994)

Alex Kidd in the Enchanted Castle (Sega Mega Drive, 1994)

Alex Kidd in the Enchanted Castle (Sega Mega Drive, 1994)

Alex Kidd in the Enchanted Castle (Sega Mega Drive, 1994)

Alex Kidd in the Enchanted Castle (Sega Mega Drive, 1994)

Legg igjen kommentar