anmeldelse-testMega Drive/GenesisSega

Skal vi spille… Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)?

Mitt Sonic-spill har alltid vært 8-bit versjonen på Master System. Det var den utgaven jeg spilte som barn. Jeg har spilt litt på Mega Drive, men Sonic the Hedgehog 3 kan jeg vil knapt si jeg har vært noe særlig borti før nå. Og spørsmålet blir jo da Skal jeg spille Sonic the Haddehog 3?

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)

I Sonic the Hedgehog 3 kan du velge å spille med Sonic eller Tails. Mens Sonic som vanlig er super rask, så kan Tails fly med halen sin som absolutt kan være praktisk enkelte ganger. Men av gammel vane er det gjerne Sonic som blir valget.

Det første jeg la merke til med Sonic 3 var grafikken. Mens det første spillet egentlig er veldig stilrent med klare og store overflater med ikke så mange fargetoner, så er er kanskje Sonic 3 det motsatte.

Her er det mye på en gang. Det er mye detaljer både i forgrunn og bakgrunn og mye farger. Noen steder blir det kanskje litt vel mye. Men Sega har også pøst på med effekter av forskjellig slag som ser ut til å muligens presse Mega Drive til det ytterste av hva maskinen klarer. Men den klarer det fint og det ser veldig flott ut. Det er også flere lag, slik at Sonic går både foran og bak ting som befinner seg på hans vei. Det gir jo verden en mer dybde. I tillegg er det også flere lag med parallax skrålling.

Jeg prøvde Sonic the Hedgehog 3 i Xbox Live Arcade utgaven som kom på Xbox 360 i 2009. Her ser grafikken fantastisk flott ut. Dette er nok en god utgave å spille om du har den. Jeg prøvede også spillet på en Mega Drive 2. Men gammel analog teknologi passer ikke alltid sammen med ny digital. Så bildet blir kanskje ikke helt det samme som det. 

Jeg husker å ha lest at det var store ambisjoner for Sonic the Hedgehog 3. Men at det på grunn av tidspress og kapasitet på spillkassetten ble kuttet en god del. Dette ble spart på og brukt i Sonic & Knuckles som kom senere i 1994. Det var i seg selv et selvstendig spill, men fungerte samtidig som en ‘DLC’ til Sonic 3.

Så er jo spørsmålet om jeg skal spille mer Sonic the Hedgehog 3. Svaret på det er nok JA. Det frister å prøve og komme seg enda lenger i spillet. Det virker bra og ser visuelt veldig flott ut. Og jeg tror kanskje jeg kommer til å spille versjonen som er på Sonic Origins som jeg har på Nintendo Switch.

Tittel: Sonic the Hedgehog 3
Utvikler:  Sega Technical Institute
Utgiver: Sega
Utgitt:  USA – 2. februar 1994. Europa – 24. februar 1994. Japan – 27. mai 1994
Kategori: Platform
Spillerere: 1-2
Platform: Sega Mega Drive

Spillvideo fra Xbox Live Arcade versjonen som kom på Xbox 360 i 2009.

Spillvideo fra med opptak fra Mega Drive 2.

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)
Disse skjermenbildene er fra Xbox Live Arcade utgaven på Xbox 360.

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)
Bonusbane
Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)
Her fikk jeg en 10 Gamescore poeng.

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)
Skjermbilde fra analogt opptak fra Mega Drive.

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)

Sonic the Hedgehog 3 (Sega Mega Drive, 1994)
Første forsøk med analogt opptak var ikke helt vellykket.

Legg igjen kommentar