anmeldelse-testMaster SystemSega

Retrospilltester: Sonic the Hedgehog – Sega Master System

Dette er del 6 av 6 i min samtidsretro anmeldelser av Sega Master System spill. Anmeldelsene blei skrevet i 1991-92, da jeg var 14-15 år gammel. Det som blir omtalt som redaksjonen, er min søster og meg.

Du kan følge mine samtidsretro anmeldelser på taggen retrospilltester. Anmeldelsen er skrevet 14. mars 1992, og er tidligere publisert på frankeivind.net.

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog er det beste spillet til dags dato (14/3 1992). Det hele går ut på å redde uskyldige dyr som Dr. Robotnik har forvandlet til roboter. Du må kjempe deg gjennom seks verdener: Green Hill Zone, Bridge Zone, Jungel Zone, Labyrinth Zone, Scrap Brain Zone og til slutt Sky Base Zone.

I hver verden er det tre små-verdener. I den tredje verdenen må du ta Dr. Robotnik.

Det finnes også Spesial nivåer, for å komme dit må du samle sammen 50-99 ringer. På spesial nivåene kan du samle sammen ringer slik at du får et ekstra liv, dvs. 100 ringer. Det fins monitorer der som gir deg ekstra liv og contiuner. OBS! I verden 6 kan du ikke komme til spesial nivåene OBS!

Det finnes sju forskjellige monitorer ellers i spillet. Det kan du lese om i bruksanvisningen på side 13 og 15.

Det finnes en Kaossmaragd (Chaos Emeralds) i hver verden som du må ta. Det finnes hemmelige veier og skjulte skatter (dvs. liv) i spillet. For å ta dine fiender og Dr. Robotnik, må du beherske Super Sonic Spin Attack.

Redaksjonens vurdering

Topp grafikk, bedre finnes ikke. Topp spill. Det er lite du kan si om det, fordi alt er helt topp på dette spillet. En fordel er at du kan hoppe med både KNAPP 1 og 2.

Prøve spill sjøl.

Grafikk & lyd: 5.0 av 5
Spillkontroll: 5.0 av 5
Utfordring: 5.0 av 5
Underholdning: 5.0 av 5
Sjanger: platform, action-eventyr
Antall spillere: 1
Continue: Ja, men du må finne dem selv
Utgiver: Sega (1991)

 

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Retrospilltester: Sonic the Hedgehog – Sega Master System

Legg igjen kommentar