anmeldelse-testMaster SystemSega

Retrospilltester: Alex Kidd in Miracle World – Sega Master System

Dette er del 4 av 6 i min samtidsretro anmeldelser av Sega Master System spill. Anmeldelsene blei skrevet i 1991-92, da jeg var 14-15 år gammel. Det som blir omtalt som redaksjonen, er min søster og meg.

Du kan følge mine samtidsretro anmeldelser på taggen retrospilltester. Anmeldelsen er skrevet 23. desember 1991, og er tidligere publisert på frankeivind.net.

En liten pressisering, jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke likte dette spillet i 1991. Det er faktisk et av de beste til Master System.

Alec Kidd in Miracle World

Alex Kidd in Miracle World

Alex Kidd in Miracle World er et av de dårligere spill vi i redaksjonen har prøvd. Men det er også visse fordeler, f.eks. er pengeverdiene forandret fra gang til gang.

Det hele går ut på å redde prinsesse Lora fra den onde herskeren Janken the Great. Han har tre medhjelpere som du må beseire hele seks ganger, pluss Janken the Great. Du må beseiere dem med spillet stein-saks-papir.

Janken har som sagt tatt prinsesse Lora og vil overta den vakre byen Radaxian. Dette må du forhindre. Du drar gjennom “Den magiske verden” ved hjelp av Alex Kidd. Du må gjennom 11 navngitte plasser, pluss tre-fire plasser som ikke har noe navn.

Som hjelp har du den kraft at du kan knuse steinblokker, men husk: ikke alle kan knuses.

Du har også en del av et kart og en medaljong av solstein. Det finnes fire skatter i tillegg til Solsteinsmedaljongen. Det er Månesteinsmedaljongen, Gullkronen, Hirottasteinen (som er nøkkelen til de mysterier som omgir kronen) og et personligbrev til kongeriket Nibania.

Du kan få kjøpt ting i butikker som senere kan hjelpe deg. To plasser i spillet er det også utplassert en telepatisk kule. Med den kan du se hva motstanderen din i stein-sagks-papir tenker.

Når du trykker på PAUSE-knappen kommer kartskjermen fram. Der kan du se hvor du er, hva du har av gjenstander, hvor mye penger du har, hvor mange liv du har og hvor mange poeng du har.

En plass i spillet finnes også en hemmelig gang, men den forteller vi ikke om her.

Redaksjonens vurdering

Selv om spillet er et av de dårligere vi har spilt, så har det også fordeler. Selv om det er litt vanskelig å styre Alex Kidd i starten. Musikken kunne vært bedre, men grafikken er brukbar.

Continue finnes, men det koster 400$. På Game Over-skjermen holder du inne OPP og trykker åtte ganger på KNAPP 2.

Grafikk & lyd: 3.5 av 5
Spillkontroll: 3.0 av 5
Utfordring: 4.0 av 5
Underholdning: 3.0 av 5
Sjanger: platform, action-eventyr
Antall spillere: 1
Continue: Ja, 400$
Utgiver: Sega (1986)

 

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Retrospilltester: Alex Kidd in Miracle World – Sega Master System

Legg igjen kommentar