anmeldelse-testMaster SystemSega

Retrospilltester: Castle of Illusion starring Mickey Mouse – Sega Master System

Dette er del 5 av 6 i min samtidsretro anmeldelser av Sega Master System spill. Anmeldelsene blei skrevet i 1991-92, da jeg var 14-15 år gammel. Det som blir omtalt som redaksjonen, er min søster og meg.

Du kan følge mine samtidsretro anmeldelser på taggen retrospilltester. Anmeldelsen er skrevet 23. desember 1991, og er tidligere publisert på frankeivind.net.

Castle of Illusion - starring Mickey Mouse

Castle of Illusion starring Mickey Mouse

Castle of Illusion starring Mickey Mouse er det beste spillet til Master System. Det utspiller seg i en verden fult av illusjoner.

Du er Mikke Mus og må redde Minni fra den onde heksa Mizerabel. Du må gjennom fem verdener for til slutt å komme til slottet der Mizerabel befinner seg.

Hver dør skjuler en verden med fiender, vakker musikk og fantastisk grafikk. Første dør er veien inn til Den fortrollede skogen, så kommer Lekeland, Godtefabrikken, Biblioteket, Klokketårnet og til slutt Slottet.

Du har begrenset tid i hver verden. Du starter med tre liv og kan få nærmere 30.

Det er en innledning der det ved hjelp av bilde, tekst og musikk beskriver hva som har skjedd og hva du må gjøre for å redde Minne. Når tittelbildet kommer fram og du trykker på START, kommer det fram en liten meny. Du kan da velge mellom øvelse og normal.

øvelse (‘practice‘) er det tre verdener som er forkortet ned til nesten ingen ting. Du starter med tre liv og tre stjener på styrkemåleren.

normal skal du gjennom hele spillet. Du starter med tre liv og tre stjerner på styrkemåleren, men nå kan du få to ekstra stjerner slik at det er fem stjerner på styrkemåleren, da har du også mer å gå på.

Du må få tak i sju juveler får å komm inn i Slottet. I hver verden er det en boss (sjef) du må ta for å få juvelen.

I dette spillet kan du faktisk ta opp skattekister og steiner for å hive på en fiende.

Redaksjonens vurdering

Det er et fantastisk spill på alle måter. Det finnes også continue, men bare ni stykker. Et spill du bør ha i samlingen din.

Tips: Det finnes flere skjulte veier. Prøv deg fram. Det innes også skjulte skattekister. Prøv å hoppe med baken både her og der.

Grafikk & lyd: 5.0 av 5
Spillkontroll: 4.5 av 5
Utfordring: 4.5 av 5
Underholdning: 4.5 av 5
Sjanger: platform, action-eventyr
Antall spillere: 1
Continue: Ja, 9 ganger
Utgiver: Sega (1990)

 

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar