Amigaanmeldelse-testCommodore

Anmeldelse: Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

I 1993 kom en av mine favoritt filmer på kino. Jurassic Park! En god og banebrytende film. En flott blanding av CGI og live-action. Dinosaurene så virkelige ut. Samme år kom også spillet på Amiga i AGA utgave. ECS-versjonen som var for blant annet Amiga 500 og 600 kom 1994. Jeg prøvde aldri Jurassic Park på Amiga eller andre formater for den saks skyld.

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Men jeg føler ikke jeg har gått glipp av så mye. Så dette blir kanskje mer et førsteinntrykk enn en fullverdig anmeldelse.

Du spiller som Grant og skal blant annet finne de to barnebarna til John Hammond, Lex og Tim. Rundt om på brettene er terminaler som du kan skru av og på strøm, lukke og åpne dører eller porter. Terminalene gir deg også oppdrag over hva som må gjøres.

Det er lite som motiverer meg for å spille. Førsteinntrykket er at her går du… går, går og går. Og det skjer egenlig ikke så mye. Du må skyte små og store dinosaurer du passerer. Brettene er lagt opp til at du må gå i en slags labyrint med stengsler av både trær, busker og steiner. Og det er ikke helt lett å vite hvor man skal.

Og det er vel dette som gjør at spillet ikke fenger meg. Gjør vel egentlig at jeg gir litt opp og ikke gidder. Rett og slett. Jeg har skumleste noen anmeldelser fra ’93 som også kommenterer at brettene er litt for store og at det blir for mye gåing.

Grafisk er spillet veldig fint. Siden det er AGA versjon jeg har sett litt på, så kan jo spillet by på opp mot 256 farger. Noe som gir rike og flott detaljer på dinosaurer, trær, bygninger og spillfigurer, selv om sistenevnte kanskje er litt små. Visuelt ser det fint ut. Dog er virker brettene i 3D-person noe kjedelige (ja, jeg har brukt passord for se hvordan noen av brettene lenger ut i spillet ser ut).

Lyden er også god. Musikken gir en fin stemning og klarer å skape litt spenning.

Jeg skal innrømme at jeg ikke har spilt Jurassic Park AGA på Amiga 1200 så veldig lenge. Det fikk jeg ikke motiasjon til. Hadde Ocean hatt litt mindre brett, mindre trasking og kanskje litt høyere temp, så hadde det nok vært en annen sak. Du går antakeligvis ikke glipp av så mye om du hopper over dette spillet. Men du må gjerne prøve å overbevise meg om noe annet.

Tittel: Jurassic Park
Platform: Amiga 1200
Utvikler: Ocean Software
Utgiver: Ocean Software
Utgitt: 1993 (A500/600, 1994)
Sjanger: Action
Antall spillere: 1
Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)
Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Jurassic Park (Amiga 1200, 1993)

Legg igjen kommentar