anmeldelse-testfilm/TV

Mini-anmeldelse: Pac-Man – The Animated Series (1982)

 

Da jeg så første episode av Pac-Man fikk jeg litt The Jetsons vibber. Kanskje ikke så rart, da det viser seg at det faktisk er Hanna-Barbera som har lagd dem begge.

Tegnfilmserien Pac-Pan (også kjent som Pac-Man – The Animated Series) gikk i to sesonger 1982-83. Dette var den første tegnefilserien som var basert på et TV-spill

Vi møter Pac-Man, Ms Pac-Man og deres Pac-Baby som bor i Pac-Land. Her møter de motstand fra Ghost Monsters som består av spøkelsene i Pac-Man spillet; Blinky, Inky, Pinky, Clyde, and Sue. Spøkelsene jobber for Mezmaron som gjør alt for å finne og kontrollere Power Pellets, dvs. prikkene man spiser i spillet.

Det første som slo meg etter å ha sett noen episoder av Pac-Man, er at måten de konsumerer Power Pellets på, nærmest er en form for narkotika. Kanskje ikke det de tankte på, men muligens ikke slik det blei oppfattet på 80-tallet (mulig det også bare er meg som tenker dette).

Jeg synes egentlig at Pac-Man er litt småmorsomt. Korte episoder og lett underholdning. Nå er ikke historien i Pac-Man spillet så veldig dyp, så de står jo veldig fritt til å lage hva som helst egentlig. Om du tar en titt på episodelisten vil du se at de spinner på kjente bøker, film og TV-serier som f.eks episodene Journey to the Center of Pacland, Dr. Jekyll and Mr. Pac-Man og Around the World in 80 Chomps.

Om du var ung på begynnelsen av 80-tallet, vil jeg tro det var gøy å kunne se Pac-Man på TV. Serien var nok absolutt beregnet på de yngre og knyttet serien til spillene slik at det blei en større pakke.

Menyen på DVDen til sesong 2.

One thought on “Mini-anmeldelse: Pac-Man – The Animated Series (1982)

Legg igjen kommentar