anmeldelse-testNintendoWii

Fra arkivet: Animal Crossing – Let’s Go To The City

Animal Crossing er en spillserie jeg liker godt. Antakelig er det fordi du kan gjøre akkurat hva du vil i spillet. Om det bare er å plante blomster, samle insekter eller dekorere leiligheten din. I 2008 kom Animal Crossing – Let’s Go To The City (som spillet het i Europa) til Wii. Dermed er spillet 15 år nå i 2023. Det kom først ut i USA 16. november, etterfulgt av Japan noen dager senere, 20. november og til slutt Europa 5. desember 2008. Jeg husker at jeg koste meg veldig med dette spillet også. Bruk av Mii-mote og Nunchuck gjorde det greit å spille spillet.

Anmeldelsen ble første gang publisert for 15 år siden på technofranki.net 30. desember 2008. Original-anmeldelsen ble skrevet på engelsk og er nå oversatt til norsk.

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing startet på Nintendo 64 som Doubutsu no Mori (aka Animal Forest) i 2001 og kun i Japan. Spillet fortsatte på GameCube (Animal Crossing) samme år i Japan. USA fikk spillet på GameCube i 2002, Australia 2003, mens Europa måtte vente helt til 2004 før spillet kom på GameCube her. Nintendo DS fikk sin versjon, Animal Crossing: Wild World (aka Oide yo Doubutsu no Mori), som kom ut i de fleste regioner mot slutten av 2005. Igjen måtte Europa vente til våren 2006 før vi fikk denne versjonen på DS.

Spillet heter Animal Crossing: Let’s Go To The City i Europa, men jeg liker det noe kortere amerikanske navnet bedre: Animal Crossing: City Folk. Men nok om historie spillets navn.

Spillemåte, grafikk og musikk har ikke forandret seg så mye siden N64 versjonen. Men jeg synes ikke det er noe problem, for alt passer veldig fint til spillet.

Du starter med en liten leilighet og må jobbe for Nook. Du må lever forskjellige ting rundt om i byen din. Og når du har unnagjort 5-6 oppdrag, kan du gjøre akkurat hva du vil. Du trenger penger for å betale ned på lånet. Du kan selge fisk, frukt, skjell og andre ting du finner.

Det er ikke noen endelig slutt på spillet. Du kan samle insekter, fisk og dinosaurskjelletter som du kan donere til det lokale museet. Når du har spilt en del alene, kan det hende du ønsker og dra til andre eller invitere folk til din by. Du trenger en vennekode (friendcode) fra andre spillere for å kunne dra til deres by.

Min kode er: 0388-2615-7909, Navn: Frank og By: PalmCity. Native fruit: Pear. [Dette vil ikke lenger virke siden Nintendo Network er lagt ned for lenge siden].

Jeg liker ikke hvordan Nintendo håndtere vennekoder. Men det er en annen diskusjon.  Det er gøy å spille på nett med andre og det er lett og kommunisere med andre ved å bruke skjermtastaturet med Wii-mote (du kan nok bruke et USB-tastur også, men det har jeg ikke testet). Hvis du har Wii Speak (du kan få det med Animal Crossing eller kjøpe seperat), så kan du snakke med andre. Hvis du ikke har den, kan du høre de andre snakke.

Jeg liker godt at du kan trykke på 1-knappen for å ta et skjermbilde som lagres på SD-kortet. Alle skjermbilden i dette innlegget er tatt på denne måten.

Er spillet bra? JA. Tilbyr det noe nytt? Nei. Men jeg kan anbefale det til både gamle og nye Animal Crossing spillere.

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Animal Crossing - Lets Go to the City (Wii, 2008)

Legg igjen kommentar