anmeldelse-testNintendoNintendo Switch

Anmeldelse: Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)

Det er nok mange som kjenner igjen Bubble og Bobble. Disse to dinosaurene som i sin tid dukket opp i arkadehallene på midten av 80-tallet og tok fiender med å blåse bobler.

Jeg vet ikke om det var det som gjorde at Taito videreutviklet ideen til at de skulle skyte i stykker bobler i Puzzle Bobble (Japan)/Bust-A-Move (USA) som kom i 1994. Det er kommet mange varianter og oppfølgere siden den gang, og nå er Puzzle Bobble Everybubble! klare på Nintendo Switch.

Anmelderkode er gitt av PR Hound/INNIN Games.

 

Premisser for spillet er veldig enkelt; skyt i stykker alle boblene før tida går ut eller de passerer en strek som er like over deg.

Dette høres selvsagt ganske enkelt ut, nå det også er i starten. Men det blir raskt litt vanskeligere etter hvert som du kommer utover i spillet.

Det finnes litt forskjellige måter å spillet på. Du har hovedmoduset Story som jeg vil si at hovedspillinga di vil foregå i.

De har selvsagt klart å legge inn litt historie i spillet og det går blant annet ut på å fjerne alle, eller i alle fall så mange du klarer av, boblene som er på øya. Noe du tydelig ser når spillet starter. Her er nemlig hele Rainbo Island fyllt opp med bobler.

Spillet består av forskjellige verdener og den første du starter med er Rainbow Village som nesten kan sees på som en liten tutorial. Når du kommer til et nytt brett som inneholder et nytt element, vil du få en forklaring på hvordan den brukes. Disse kommer relativt ofte i første verdenen, men dukker også opp litt mer sporadisk senere i spillet. Et tips er faktisk å lese hva som står skrevet. Det gjorde ikke jeg ved et par anledninger og slet litt med disse brettene…

Når du spiller får du både en poengsum for gjennomført brett, samt en gradering etter hvor godt/raskt du klarer brettet. Du graderes med 1, 2 eller 3 stjerner. Dette er selvsagt med på å øke gjenspillbarheten. Jeg vil gjerne ha bedre poengsum og fikk jeg bare to stjerner på et brett, vil jeg gjerne prøve å la det bli til tre stjerner.

I Story kan du også få hjelp av opp til tre datastyrte spillere. Brettet utvider seg da med samme type mønster som for en spiller.  Dette synes jeg fort kan bli litt uoversiktelig, så jeg foretrakker faktisk å spille alene.

Med VS-mode spiller du mot en annen spiller. Skjermen deles da i to og dere får hver deres brett å spille på. Her får du samme ufordring som om du er en spiller, nemlig at boblene hopper ned en linje etter hvert. I tillegg får du ekstra bobler når din motspiller klarer å ta sine bobler. Du kan også spille to mot to i denne varianten.

Puzzle Bobble Everybubble! støtter også spilling på nett. Dette har jeg ikke fått testet ennå, siden jeg har spilt i uka før lansering. Men du kan spillet mot en tilfeldig spiller et annet sted i verden og du blir rangert etter som hvordan det går. Det er også mulig å bruke passord i denne varianten, slik at du kan spille mot en venn som befinner seg et annet sted.

Du får også et lite bonusspill i form av Puzzle Bobble vs Space Invaders. Det er jo en artig og gøyal variant, men kan fort bli litt vanskelig siden fiendene dekker helle skjermen i sin fulle bredde. Da blir det mye “løping” fram og tilbake.

Spillet har nydelig grafikk. Den er nærmest søt og fargerik. Musikken er også veldig lystig og gir en fin atmosfære til spillet.

Puzzle Bobble Everybubble! er kanskje et spill du har spilt i en eller annen variant de siste 30 årene. Det er et enkelt og undeholdene spill hvor du lett kan spille et brett eller to når du har tid, eller sette deg ned for litt lenger spilling. De har også gjort det slik at man gjerne vil spille mer, enten for å få bedre poengsum eller klare brettene med tre stjerner. Uansett hvordan du spiller Puzzle Bobble Everybubble!, vil du ha stor glede med det, om du spiller alene eller sammen med andre.

Tittel:Puzzle Bobble Everybubble!
Utvikler:
Taito

Utgiver: Inin Games
Utgitt: 23. mai 2023 
Kategori: Puzzle
Spillerere: 1-4, støtter også online
Platform: Nintendo Switch

Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)

Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)

Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)

Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)
Kan fort bli litt mye med deg og tre datastyrte spillere.
Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)
Puzzle Bobble Everybubble! med to spillere.

Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)

Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)
Rainbow Island
Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)
Puzzle Bobble vs Space Invaders

Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)

Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)
Brettet er klart med mulighet for å forbedre til tre stjerner.
Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)
Spillet opplyser om hvordan nye gjenstander kan brukes.
Puzzle Bobble Everybubble! (Nintendo Switch, 2023)
Du låser opp nye karakterer etter hvert som du spiller.

Legg igjen kommentar