anmeldelse-testNintendoNintendo Switch

Anmeldelse: F-Zero 99 (Nintendo Switch, 2023)

F-Zero er en spillserie jeg liker godt. Det er vel egentlig bare utgaven på N64 som jeg ikke har spilt noe særlig. Det hele startet med F-Zero som var et av lanseringspillene på SNES og det har dessverre ikke kommet noe nytt spill på nesten 20 år. Til nå. Det vil si, det er vel ikke noen direkte oppfølger, men F-Zero 99 på Nintendo Switch er basert på det første spillet i serien. Spillet er kun tilgjenglig for de med Nintendo Switch Online abonnement.

F-Zero 99 er et spill i kategorien battle royale. Og høres det helt sprøtt ut å kjøre mot 98 andre spiller, ja, så er det faktistik det!

Hovedmoduset i spillet er altså å kjøre mot 98 andre spillere. Spillet baserer seg på F-Zero til SNES og du kommer til å kjøre på kjente baner som Mute City, Big Blue og Sand Ocean. Banene er så vidt jeg kan ser helt lik originalen på Nintendo sin 16-bits maskin. Men noen forskjeller er det.

Når du skal starte å spille, står alle spillere ved siden av hverandre på et startområde som sneverer seg inn til man befinner seg på selve banen. Det ser helt villt ut når 99 spillere skal krangle seg vei inn på banen. Men det er artig.

En annen forskjell er at energinivået til kjøretøyet ditt og boost nå er slått sammen til en og samme energibar. Det betyr at du kan booste så mye du vil, men dette går samtidig ut over hvor mye du tåler av kollisjoner med andre. Så her gjelder det å være litt taktisk. Som vanlig kan energibaren fylles opp ved hver runde.

Det er også en annen bar du kan fylle opp. Når den er full og du utløser den, hopper du opp på en vei over det som egentlig er banen. Dette er trorlig en funksjon som er blitt lagt til for å gjøre det litt lettere med 99 spillere. Det fungerer veldig greit.

I tillegg til 99 som er hovedmoduset, kan du bruke billetter som du tjener opp etter hvert som spiller, til å prøve deg på et Grand Prix modus med flere løp, Team Battle og Pro Tracks. Disse byttes ut med gjevne mellomrom.

F-Zero 99 er et gøy spill. Det passer perfekt om du har noen minutter til overs eller venter på noe, da rekker du akkurat et løp. Eller du kan spille runde etter runde. Og liker man originalen på Super Nintendo, så blir det litt nostalgi også.

Tittel: F-Zero 99
Utvikler:
 Nintendo Software Technology

Utgiver: Nintendo
Utgitt: 14. september 2023
Kategori: Racing, battle royale
Spillerere: Opp til 99 spillere på nett
Platform: Nintendo Switch
F-Zero 99 (Nintendo Switch, 2023)
På hovedmenyen kan du velge mellom F-Zero 99 eller den til en hver tid tilgjengelige moduset som du kan kjøpe med billetter. Du kan også øve på de banene som er tilgjengelig.
F-Zero 99 (Nintendo Switch, 2023)
Når du går online, kan du stemme på en av to baner.
F-Zero 99 (Nintendo Switch, 2023)
Her står 99 spillere på rekke og rad…
F-Zero 99 (Nintendo Switch, 2023)
…og det blir trangt når alle skal inn på den samme banen.
F-Zero 99 (Nintendo Switch, 2023)
Når du har fyllt opp den gule bonus måleren, får du en ny vei over hoved banen å kjøre på.
F-Zero 99 (Nintendo Switch, 2023)
Slår du en eller flere av dine fire motspillere som er valgt ut, får du ekstra poeng.
F-Zero 99 (Nintendo Switch, 2023)
Det er mulig å øve på banen som er låst opp.

Legg igjen kommentar