Tilbakeblikk

Fra arkivet: NRK Tekst-TV er 30 år

Det var 2. februar 1983 at et nytt medium dukket opp i Norge. Nemlig Tekst-TV. Et tilbud som etter hvert ble veldig populært. Det er nå 40 år siden og tilbudet eksisterer fremdeles hos NRK, selv om det nå er mer begrenset enn det var i sin storhetstid.

For 10 år siden skrev jeg innlegget under i forbindelse med 30 års jubileet til Tekst-TV. Det ble publisert på frankeivind.net.

NRK Tekst-TV 40 år

Grafikken var blokkete og fargeutvalge lite, men mediumet var raskt. Det var 2. februar 1983 at tekst-tv dukket opp på norske skjermer. Og 30 år senere, er det fremdeles mange som bruker tekst-tv fra NRK, selv om antallet gradvis synker.

Toppåret var 2005 med 1,5 millioner brukere hver dag. I 2013 er dette tallet halvvert. Den gang i 1983 kunne tekst-tv være først ute med nyheter, lenge før både radio og TV.

Tekst-tv var ikke bare nyheter, men også teksting av programmer for hørselshemmede. I tillegg til oppdatert værmelding og sportsresultater.

I dag har internett overtatt den funksjonen tekst-tv hadde for 30 år siden. Og som de sier så treffende i videoen under: “Det er ikke snakk om en ny TV-kanal, bare en bedre utnyttelse av den ene vi har.

Kilde: NRK.no. Link til video-klipp.

Legg igjen kommentar