anmeldelse-testarcadeAtari

Anmeldelse: Pong (arkade, 1972)

Pong er vel det vi nærmest kommer et simpelt spill. Men, det er viktig å huske at Pong er hele 50 år og kom 29. november 1972.

Pong er en enkel utgave av bordtennis der du som spiller styrer den venstre racketen. Det gjelder å få slått ballen over til motstanderen og ikke slippe motstanderens baller bak deg.

Du styrer spillet med en skruknott som du vrir til høyre eller venstre for å bevege racketen opp eller ned på skjermen. Det er også mulig å spille to spillere. Spiller nr. to styrer da rackert på høyre side av skjermen.

Pong var det første spillet som Atari utviklet og samtidig det første spillet med kommersiell suksess. Og som det sies, resten er historie. Dette var et viktig spill spill sånn historisk sett og gjorde det stort. Dermed var det andre som kopierte dette og lagde liknende spill. Pong var også blant de første spillene som var på spillmaskiner for TV som kom på midten av 70-tallet.

Om Pong er et spill i sin simpleste form sett med dagens øyne, var det en viktig start for en stor industri, da det kom i 1972. 

Pong (arcade, 1972)
Pong (arcade, 1972)
Pong (arcade, 1972)
Foto: Wikipedia – Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Legg igjen kommentar