Amigaanmeldelse-testCommodore

Anmeldelse: Pinball Fantasies (Amiga, 1992)

DICE (Digital Illusions) gjorde det veldig bra, da de lanserte sitt første spill, Pinball Dreams, våren 1992. Det var kanskje litt overraskende at de kom med en oppfølger allerede samme år. Pinball Fantasies kom i oktober 1992 på Amiga og er dermed 30 år nå i høst.

De skjønte kanskje at de var inne på en aldri så liten suksess her og ville utnytte det. For med grunnlaget de la i første spill, gjorde nok at det var enklere å lage spill nummer to.

Pinball Fantasies (Amiga, 1992)

Jeg spilte mye Pinball Fantasies på min Amiga 500. Dette synes jeg den gang var et utrolig bra spill og det holder seg fremdeles veldig godt i dag.

Mens Pinball Dreams var veldig bra, synes jeg Pinball Fantasies faktisk er hakket bedre i alle ledd.

Pinball Fantasies inneholder fire nye flipperspill brett: Party Land, Speed Devil, Billion Dollar Gameshow og Stones ‘n’ Bones.

Grafikken i spillet holder samme gode standard som i det første spillet og det er også bedre på enkelte områder. Mens det etter min mening i det første spillet var en noe mørk fargepalett, er det nå en lysere og mer fargerik palett. Dessuten er det mer grafikk på brettene og disse er veldig detaljerte. Spillet benytter seg av EHB grafikkmoduset som gir deg hele 64 farger på skjermen samtidig. Paletten består av 32 originalfarger samt 32 halvtone farger basert på disse. Det kom også en AGA utgave av spillet i ’93.

Mens displayet øverst i spillet, hvor tekst og poengsum står, i Pinball Dreams besto av lysrør, er Pinball Fantasies oppgradert til et mer moderne dot matrix display.

Som i det første spillet er fysikken i Pinball Fantasies veldig bra. Flipperkula beveger seg veldig naturtro i det som finnes av looper og spretter bra på det som er av fjær og andre ting.

Musikken i Pinball Fantasies er veldig bra og det er mange samplinger som krydrer det hele.

Jeg liker Pinball Fantasies veldig godt. Det er et utrolig bra spill og klarer faktisk å forbedre det som allerede var veldig godt i Pinball Dreams. Pinball Fantasies ble i sin tid godt mottatt og fikk gode anmeldelser, blant annet fra svenske Datormagazin nr. 19-1992 (som det finnes et bilde av neders i innlegget). Spillet kom blant annet ut på PC, Super Nintendo og PSP.

Pinball Fantasies er absolutt et spill å anbefale!

Party Land

Dette er en fornøyelses park med både lystig musikk og lydeffekter. Det er kanskje ikke så mange “akvedukter” (eller broer over selve brettet), men har flere looper som gjør dette brettet spennende.

Nytt i Pinball Fantasies er at det på flere av brettene har en tredje flipper, så også i Party Land. Denne ekstra flipperen sitter øverst på venstre side. Klarer du å treffe riktig her, kan man lett samle opp en del ekstra poeng.

Pinball Fantasies (Amiga, 1992)

Speed Devil

Det er mye motorlyd i på dette brettet. Det er en bro som går over nærmest hele brettet og jeg er imponert over hvor flott og naturlig kula beveger seg her. Den ekstra flipperen er plassert midt på brettet med to looper lett tilgjengelig.

Pinball Fantasies (Amiga, 1992)

Billion Dollar Gameshow

Dette er dollargliset. Midt på brettet har du det som likner på et lykkehjul og bygger bonusen seg opp til en stor premie.

Her går banene litt på kryss og tvers. Flere broer som går over hele brett og mange forskjellige looper. Den ekstra flipperen er på venstre side.

Pinball Fantasies (Amiga, 1992)

Stones ‘n’ Bones

Dette er et dystert brett, visuelt og lydmessig. Her har du hodeskaller, mannen med ljåen og andre litt småekle ting. På lydsiden hører du både vind og kirkeklokker, og musikk består av blant annet orgel og høres litt sånn halloweenaktig ut.

Banen er egentlig ganske spennende med flere looper og broer som går over selve brettet. Det er nok av knotter å treffe for å bygge seg opp bonuser.

Dette er det eneste brettet som ikke har en ekstra flipper.

Pinball Fantasies (Amiga, 1992)

Pinball Fantasies (Amiga, 1992)
Pinball Fantasies ble anmeldt i Datormagazin nr. 19-1992.

Pinball Fantasies (Amiga, 1992)

Pinball Fantasies (Amiga, 1992)

Legg igjen kommentar