anmeldelse-testMega Drive/GenesisSega

Anmeldelse: Desert Strike – Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)

Jeg spilte Desert Strike en god del på Amiga og likte det veldig godt. Mega Drive utgaven som kom først, har jeg ikke spilt så mye. Men jeg synes de likner mye på hverandre. Desert Strike: Return to the Gulf, som er det fulle navnet på spillet, kom altså på Mega Drive i mars 1992 og fyller i disse tider 30 år.

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)

Desert Strike er et shoot’em up spill som kom et årstid etter Gulfkrigen i Kuwait-Irak. Så jeg regner med at dette kanskje var en inspirasjon til spillet, uten at jeg kan dokumentere det.

Spillet foregår i et ikke navngitt ørkenland. Du starter med å lette et Apache helikopter fra en militærbåt som ligger like utenfor kysten. Oppdragene i spillet varier litt, men det går som regel ut på å skyte i stykker fiendtlige installasjoner, redde egne soldater som er tatt til fange eller å ta til fange fiender.

Helikopteret er utstyrt med diverse skytevåpen. Bruker du lette våpen, kan du ha med deg mere ammunisjon, mens de tyngre våpene kan du ha mindre av. Så her gjelder det å tenke seg litt om hva du har behov for.

Oppdragene er gjerne sprett litt rundt på kartet du har, så det gjelder å finne seg en rute hvor du kanskje kan klare å unngå mest mulig fiender. Selv om dette ikke alltid er tilfelle.

Det er en del ting du må passe på. Går du tom for drivstoff, styrter du og mister et liv. Helikopteret kan bli skutt ned og du kan gå tom for ammunisjon. Heldigvis er det mulig å bunkre opp begge deler.

Folk du redder og tar med deg i helikopteret må du sette fra deg på basen ved kysten slik at du kan dra tilbake for å eventuelt hente fler.

Grafikken i spillet er ganske bra. Fine detaljer, men det kan kanskje være litt vanskelig av og til å oppdage folkene du skal redde. På den andre siden så betyr det jo at kamuflasjen de bruker virker.

Som nevn har jeg ikke spilt dette spillet så mye på Mega Drive, men det er helt gjenkjenbart i forhold til Amiga utgaven som jeg har spilt mye. Jeg skjønner godt at spillet i sin tid fikk gjevnt over veldig god omtale. Desert Strike er et bra spill.

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)
Gjennomgang av oppdraget ditt.

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)
Kart som blant annet viser installasjoner, drivsoft og ammunisjon.

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)

Desert Strike - Return to the Gulf (Mega Drive, 1992)
Veldig kort omtale av spillet i SEGA Official Software News nr. 4 – 1992.

Legg igjen kommentar