AmigaCommodoremagasin-blader

CU Amiga coverdisk 46 & 47 – Hva skjuler seg på diskettene?

CU Amiga var en rik kilde til programmer og spill, eller i det minste spilldemoer, for meg på 90-tallet. Mange av programmene jeg har kommer nettopp fra fullversjoner i CU Amiga. Og coverdiskene 46 og 47 er intet unntak. Husker jeg brukte disse diskene ganske mye.

Amiga coverdisk 46 & 47 CU Amiga coverdisk 46 & 47

Coverdisk 46

Det er ganske mye spennende på denne disken. Du får blant annet en virus killer som selvsagt kan være greit å ha for skanne disketter etter virus. Du får også 12 fantastic sci-fi samples som det står på disken. Det kan nok høre ut som at samplinggene kommer fra Star Trek.

Et program jeg brukte veldig mye, var SysInfo. Dette er et program som viser alt du trenger å vite om din Amiga. Det være seg hvilke brikker Amigaen inneholder, info om Kickstart, minnebrikker og ekstra kort du måtte ha i maskinen din. Det er også mulig å kjøre lese/skrive test på disketter og hardisk. Du kan også teste hastigheten på Amiga og sammenlikne med enkelte andre modeller. Et veldig nyttig program.

CU Amiga coverdisk 46 & 47

Picture Box er et veldig enkelt bildebehandlingsprogram hvor du blant annet kan glatte ut kanter eller forsterke dem, skygge og relief. Du kan også laste inn to forskjellige bilder og mikse dem sammen på litt forkjellige måter.

CU Amiga coverdisk 46 & 47

Galaga ’92+ er en ny oppdatering av klassikeren Galaga. Dette spilte jeg en god del.

CU Amiga coverdisk 46 & 47

Coverdisk 47

Street Fighter II på Amiga ser ganske flott ut, noe denne demoen viser. Jeg syntes det var kult å se dette spillet på Amiga. Og jeg spilte det mye. Trodde jeg. Etter å ha spilt mot min mye yngre fetter, skjønte jeg at noe måtte være galt. Men det tok mange år før jeg fant ut at dette ikke var en spillbar demo, men kunn en selvspillende demo. Kanskje viktig å lese alt…

CU Amiga coverdisk 46 & 47

BC Kid er et veldig flott spill og man får en god test av det i denne demoen med flere brett. Grafikken veldig flott. Spillet er opprinnelig til PC Engine og mange kjenner det kanskje under navnet Bonk’s Adventure.

CU Amiga coverdisk 46 & 47

Demoen til Bill’s Tomato Game spilte jeg mye. Her skal du guide en tomat fra start til slutt med blant annet hjelp av vifter og trampoliner. Så her må du tenke litt på hvordan hjelpemidlene dine plasseres for å få tomaten i mål.

CU Amiga coverdisk 46 & 47

Legg igjen kommentar