AmigaCommodorecoverdiskmagasin-blader

CU Amiga coverdisk 22 & 23 – Hva skjuler seg på diskettene?

Jeg kjøpte mitt første Amiga-blad i desember 1991. Det var desember 1991 av CU Amiga som inneholdt coverdisk 22 og 23. På disse var det mye spennende innhold som jeg måtte vente et halvt år med å se på. Jeg kjøpte nemlig først min Amiga 500 etter konfirmasjonen min i mai 1992. Men jeg skal si jeg tok godt vare på diskettene. Brettet egne lommer til å ha dem i og skrev ned innholdet (etter det som sto i magasinet) i en egen bok. Jeg var med andre ord godt forberedt på å bruke disse diskettene.

CU Amiga coverdisk 22

CU Amiga coverdisk 22

Coverdisk 22 inneholder ikke mindre enn 21 spill fordelt på forskjellige kategorier. Her var det mange godbiter som jeg spilte mye.

Classic challenge

 • Chinese Checkers
 • Peg Puzzler
 • Backgammon
 • Go Moku
 • Amiga Q

Modern Masterpieces

 • Makikaze Chess
 • Amigatration
 • Tic Tac Toe
 • Up and Down
 • Dilemma

Arcade Arena

 • Missile Command
 • Amoeba Invaders
 • Cosmoroids
 • Bally III

Variety Vanguard

 • Deluxe Hamberger
 • Tumbling Tots
 • Egyptian Run
 • Mirror Wars
 • Match Patch
 • Circuit War
 • Stepz
Bally III var et spill jeg spilte en god del. Her gjelder det å bokse inn skjermen i blått uten å bli truffet av prikkene mens du tegner opp.
I Peg Puzzle skal du flytte pyramiden av klosser fra en pinne til en annen.
I Amiga Q skal du flytte en brikke over en annen og prøve å tømme brettet for så mange brikker som mulig.

CU Amiga coverdisk 23

Mens den første disken inneholder spill, inneholder coverdisk 23 mer pratiske ting pluss noget attåt. Text Plus V2.2E er en enkel, men grei teksteditor. Funket greit og jeg brukte den en del i begynnelsen etter å ha kjøpt meg Amigaen, til jeg fikk noe annet. I tilleg finnes et lite program som lager klikkelyd når man trykker en tast. Det er også noen julerelatert clip art. Månedens bilde var av Terminator 2 og jeg husker at dette var veldig flott.

Men det som kanskje imponerte mest var de to musikkfilene som fulgte med, Tune of the month. Den første er grei, mens den andre – Fantasy – husker jeg at jeg hørte veldig mye på. Flott oppbygd melodisk stykke. Disse melodien gjorde min kamerat som “kun” hadde PC, veldig misunnelig. Amiga kunne virkelig spille musikk.

Mod.3

Mod.Fantasy

 

Her er noen av bildene som fulgte som i clip art.
Terminator 2. Dette bilde syntes jeg var veldig kult!

Legg igjen kommentar