AmigaCommodorecoverdiskmagasin-blader

CU Amiga coverdisk 32 & 33 – Hva skjuler seg på diskettene?

I mai 1992 kjøpte jeg CU Amiga nr. 27 som inneholdt coverdiskene 32 og 33. De inneholdt to programmer og en spilldemo jeg brukte og spilte en del.

CU Amiga coverdisk 32 & 33
CU Amiga coverdisk 32

CU Amiga coverdisk 32 har to programmer som jeg i sin tid brukte en del. Det ene programmet var PowerPacker 3.0. Dette er et svært nyttig program. En Amiga formatert disk har plass til 880 Kb med data, men dette kan fort fylles opp. PowerPacker er nemlig et komprimerings program som tar tar både programfiler og datafiler som tekst og bilder, pakker det sammen slik at det tar mindre plass. Jeg brukte det først og fremst på programfiler og man kunne gjern spare en 30 til 50% med plass. Tekstfiler kunne pakkes enda mer effektitv. PowerPacker var flitt brukt av forskjellige magasiner for å få mest mulig på sine disker, deriblant CU Amiga.

CU Amiga var faktisk min hovedkilde til programvare. De hadde som regel med en fullversjon av et program, gjerne en eldre versjon med mulighet for å oppgradere til nyeste.

Et av disse programmene var Sculpt Animate 4D jr. Dette var et 3D-program hvor man kunne lage enkle og mer kompliserte gjenstander. Alt etter hvor god man var. Jeg lekte meg en del med programmet, men lagde vel aldri noen store greier. Har ikke klart å finne noen filer jeg har lagret den gang, så bildene her er de som fulgte med programmet.

Programmet er kopibeskyttet og det fulgte med et eget blad med tips for programmet samt et par sider med kodene som trengs for å bruke programmet. Dette bladet ligger selvsagt hjemme hos mine foreldre, men heldigvis finnes CU Amiga nr. 27 på archive.org.

CU Amiga coverdisk 33 inneholder en demo av The Addams Family. En morsom demo jeg spilte ganske mye. Grafikken er god og musikken er veldig fengende og lett å nynne til. Har faktisk aldri spilt selve spillet.

CU Amiga coverdisk 32 & 33
CU Amiga coverdisk 33

Legg igjen kommentar