anmeldelse-testFra arkivetNintendoNintendo DS

Fra arkivet: Anmeldelse av Phoenix Wright: Ace Attorney (Nintendo DS, 2005)

Jeg blei veldig glad i Ace Attorney-serien på Nintendo DS, og var vel innom i alle fall de tre første spillene i serien. Phoenix Wright: Ace Attorney var vel et av de første spillene jeg importerte fra Asia, både på grunn av pris og at Ace Atorney-spillene gjerne kom et års tid før i Japan enn i Europa. At spillene kunne spilles på engelsk var veldig kjekt og et must. Anmeldelsen blei første gang publisert på technofranki.blogspot.com 15. oktober 2006, og var originalt skrevet på engelsk. Det er 15 år siden jeg skrev denne anmeldelsen.

Phoenix Wright: Ace Attorney (Nintendo DS, 2005)

For et par dager siden fikk jeg Phoenix Wright: Ace Attorney fra Play-Asia. Spillet blei sluppet i Japan for et år siden [2005] og i Europa i mars i år [2006]. Spillet jeg kjøpte er den japanske versjonen kalt Gyakuten Saiban Yomigaeru Gyakuten. Litt rart kanskje siden jeg ikke snakker eller kan lese japansk. Det fine er at du kan velge mellom japansk og engelsk tekst i spillet. Flere utgivere burde gjøre det, så takk Capcom.

Du spiller Phoenix Wright som akkurat har blitt advokat. Så du er ganske nykommer i spillet. Dette er et tekst-eventyrspill med manga grafikk. Enkelt, men veldig effektfullt. Det bringer tilbake minner fra klikk-og-pek spillene på PC.

Spillet har fem saker. Den første saken er relativt kort og enkel, men den viser hvordan spillet fungerer. I den andre og de påfølgende sakene, er det mye mer å gjøre. Først har du et åsted hvor du må samle sammen bevis. Bevisene leder deg til mennesker og andre steder du må undersøke. Spillet er veldig lineært, så du kommer først i rettsalen når alle bevisene er samlet sammen. Når du er i retten, forsvarer du din klients uskyld. Du presenterer bevisene for vitnene for å få fram hele sannheten. Og hvis du gjør det bra, vinner du.

Dette er faktisk det fjerde spillet i Gyakuten Saiban-serien. De tre første spillene kom på Game Boy Advance, men bare i Japan. Phoenix Wright: Ace Attorney er det første spillet som slippes i Vesten. 26. oktober [2006] slippes det andre spillet for DS i Japan kalt Gyakuten Saiban 2. Dette spillet kommer i USA og Europa neste år [2007] under navnet Phoenix Wright: Ace Attorney Justice for All.

Phoenix Wright: Ace Attorney (Nintendo DS, 2005)

Phoenix Wright: Ace Attorney (Nintendo DS, 2005)

Phoenix Wright: Ace Attorney (Nintendo DS, 2005)

Phoenix Wright: Ace Attorney (Nintendo DS, 2005)

Legg igjen kommentar