anmeldelse-testkonsollNintendoNintendo DS

Nintendo DS er 10 år

Nintendo DS

Nintendo DS blei godt mottatt, da den blei vist fram for første gang under E3 i mai 2004. Allerede i januar samme år hadde Nintendo sagt at de ville komme med en ny konsoll som hadde to skjermer, men uten noen mer detaljer enn det.

Nintendo DS blei så lansert i USA 21. november 2004. Noe som betyr at konsollen nå er 10 år! Japan fulgte etter 2. desember samme år. Mens Norge og Europa, ikke uventet, måtte vente helt til 11. mars 2005.

Videoen under er fra E3 i 2004.

Jeg var svært spent på Nintendo DS og hadde så tro på den, at jeg tok en tur innom eBay og importerte en amerikansk DS med spillet Super Mario 64 DS i midten av desember 2004, tre måneder før den fant veien til norske butikker. Jeg betalte faktisk ikke mer enn det den kostet i amerikanske butikker.

Nintendo DS blei lansert som the third pillar. Den skulle være et tillegg til GameCube og Game Boy Advance. Det viste seg forholdsvis raskt at DS tok over for nettopp GBA. Nintendo DS har solgt ca. 154 millioner eksemplarer (alle modeller inkludert). Noe som gjør den til den mest solgte konsollen noen gang, kun slått av Playstation 2. Det er til sammenlikning ca. 35 millioner flere enheter enn Game Boy.

Nintendo DS har to skjermer, begge med en oppløsning på 256 x 192, hvor den nederste er trykkfølsom. 4MB minne og to ARM-prosessorer, på henholdsvis 67 og 33 MHz. Den hadde Wi-Fi (802.11), noe som gjorde at man kunne spille over internett i spill som støttet det. Nintendo DS var også kompatibel med Game Boy Advance, noe som sikkert gjorde det enkelt for mange å hoppe fra GBA til DS.

Grafisk er Nintendo DS på N64 nivå. Og Nintendos første håndkonsoll med dedikert 3D-grafikk. Den er også veldig god på 2D.

Den originale utgaven av Nintendo DS går ofte under navnet phat på grunn av sin størrelse. I alle fall sammeliknet med DS Lite som kom et par år etter. Og i 2008 kom DSi, som er en liten oppgradering maskinvaremessig.

Nintendo DS

Nintendo DS kom med et innebygd program kallt Pictochat. Med den kunne du skrive og sende tegninger til andre… om man befant seg i samme rom. Idéen var god, men ga begrenset nyttighet siden internett ikke blei tatt i bruk.

En svært nyttig funksjon som finnes på DS, er Download Play. Med den kunne man spille multiplayer med bare et spill. Spill som støttet Download Play, lastet over en programsnutt til de andre spillerne. Denne funksjonen blei også brukt i butikker (mest i USA og Japan kanskje, så aldri det i Norge) til å laste over demoer av spill til Nintendo DS. Nintendo lanserte senere Nintendo Channel på Nintendo Wii. Med den kunne man bruke  Wii til å laste over demoer til DS.

Jeg likte svært godt at Nintendo DS var regionfri. Det gjorde at jeg kunne importere flere av Phoenix Wright (Gyakuten Saiban på japansk) spillene. Noe jeg hadde stor glede av. Jeg er ikke helt sikkert, men har vel kanskje rundt 30 DS spill totalt.

Nintendo DS er altså 10 år. Hva er dine minner fra denne konsollen?

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar